MAINOS

Nelimartat muistivat kaikkein pienimpiä

Alajärven Nelimartat ahkeroivat lähes vuoden ajan kaikkein pienimpien puolesta. Työlle saatiin onnellinen päätös tänään perjantaina, kun kolme Seinäjoen sairaalan kätilöä saapui Nelimarttoja tapaamaan ja heille luovutettiin peräti 113 villakapaloa viemisiksi synnytysosaston keskosille.

Ihastuttavat villakapalot antavat turvaa ja lämpöä kaikkein pienimmille vauvoille.

Luovutustilaisuudessa Kirkontuvalla paikalla oli kapalotalkoisiin osallistuneita ja tervehdyssanat lausui puheenjohtaja Eija Talvitie.

MAINOS

Kapalotalkoista kertoi idean äiti Hillevi Hautamäki, joka oli viime keväänä ehdottanut asiaa Nelimarttojen pohtiessa, mikä olisi seuraava projekti hyväntekeväisyyteen.

– Olin lukenut tästä ja itseäni asia kiinnosti, joten ehdotin sitä muille, Hautamäki muistelee. Tämän jälkeen sairaalasta kysyttiin tarvetta ja koska villakapaloiden luvattiin menevän tarpeeseen, alkoivat ahkerat kädet kutoa.

Alkuvuodesta kapaloita oli koossa jo 50 kappaletta ja silloin päätettiin kutsua kätilöitä Alajärvelle kahvitilaisuuteen, jossa kapalot luovutetaan.

Paikalle saapuikin kätilöt Kaisa Hellström, Annikki Hautamäki ja Katja Saikkonen. Kätilöt eivät voineet peitellä ihastustaan nähdessään, miten valtavan työn Nelimartat olivat asian eteen tehneet.

Ennen kapaloiden luovutusta ne siunasi kappalainen Ann-Mari Häggman-Niemi, todeten, miten monta silmukkaa on kapaloita kudottaessa luotu. – Jokaisen silmukan kohdalla on kutojan mieleen varmasti noussut huokaus Jumalan puoleen lasten ja heidän perheidensä puolesta.

– Näissä kapaloissa on pikkuisen hyvä olla, kuin Jumalan turvallisessa sylissä.

Kätilöiden puolesta lahjoittajia kiittänyt Kaisa Hellström totesi, miten suuri ilo heille on antaa kapaloita eteenpäin niitä tarvitsevan vauvan vanhemmille. Vanhemmat ovat lahjoituksista kovin kiitollisia ja kapalot menevät kovaan käyttöön.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version