Kotihoito Pohjantyttö antaa kaivatut palvelut niitä tarvitseville

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvelle perustettiin kesällä 2015 yksityistä kotipalvelua, kotihoivaa ja kotisairaanhoitoa tarjoava Kotihoito Pohjantyttö, jonka toiminta-alueena on myös Soini, Vimpeli, Kuortane, Lappajärvi ja Lapua.

Toiminnalla täydennetään kunnallisia palveluita niin, että Pohjantytön hoitajat ovat kuin niitä entisaikain kodinhoitajia, jotka voivat hoivatyön ohella auttaa myös kodin askareissa ja asioinnissa. Tarjolla on myös henkilökohtaisen avustajan palveluita.

MAINOS

Kotihoito Pohjantytön takaa löytyy sairaanhoitaja Milaja Ketonen. Milaja on tuttu kasvo Alajärven terveyskeskuksesta, jossa hänellä on päätyö.

Yrittäjällä onkin takanaan vahva ammatillinen tausta perushoitajasta AMK sairaanhoitajaksi. Hän on suorittanut myös päivystävän sairaanhoitajan jatko-opinnot ja rajatun lääkkeenmääräämisen erikoistumisopinnot.

Työkokemusta hänellä on vanhusten perushoidosta ja päivätoiminnasta. Hän on työskennellyt myös erikoissairaanhoidossa neurologian osastolla ja Alajärven hammashoitolassa, kotisairaanhoidossa ja vuodeosastolla.

Nykyisessä työssään vastaanotto/ensiavussa hän on työskennellyt yli 15 vuoden ajan.

– Tämän lisäksi olen tehnyt keikkatöitä läheisissä vanhusten asumisyksiköissä. Mietinkin pitkään oman toiminimen perustamista ja viimein kesällä 2015 tein unelmastani totta. Monipuolinen koulutus ja työkokemus antavat vankan tuen osaamiselleni ja rohkeutta minulta ei puutu, Milaja kertoo.

Milaja työskentelee omassa yrityksessään aina vapaa-aikoinaan ja lisäksi hänellä on työssä ammattitaitoinen ryhmä naisia; lähihoitajat Maija Kujala, Paula Hautala. Perushoitaja Aila Hautamäki sekä kodinhoidosta vastaava Helena Joensuu.

Yrityksen valttikorttina on kiireetön sekä ammattitaitoinen asiakkaan yksilöllisiin toiveisiin ja tarpeisiin vastaava palvelu. – Tarjoamme palveluja kenelle tahansa, joka tarvitsee apua. Teemme kaikkea mahdollista lääkkeiden jaosta kodin siivoukseen, nurmikon leikkuuseen tai ruoan laittoon. Sitä saa mitä tilaa, Milaja kertoo.

Valtaosa yrityksen asiakkaista on ikäihmisiä Alajärveltä. Monet ovat yksinasuvia, eli heille ihan seuranpitokin on kallisarvoista. Vaikka henkilö olisi myös kunnallisen avun piirissä, niin monet kodin askareet eivät kuulu heidän tehtäviinsä eikä aikaa rupatteluun jää. Yksityinen palvelu voi tarjota tätä kaikkea.

– Eniten apua kaivataan ihan päivittäisiin askareisiin sekä läsnäoloa, kuvailee yrityksessä työskentelevä lähihoitaja Maija Kujala. – Siinä muistellessa ja jutellessa voi sitten tehdä monta askaretta samalla.

Asiakkaat tulevat yritykseen usein omaisten yhteydenoton kautta. Lapsilla voi olla huoli yksinasuvasta vanhemmasta ja hyvän ratkaisun tähän tarjoavat yksityiset kotipalvelut, joiden myötä jälkikasvu saa varmuuden, että sitä isää tai äitiä käydään säännöllisesti kotosalla auttamassa.

Asiakkaat ottavat yhteyttä myös itse, usein saatuaan vinkkiä kunnalliselta puolelta heidän nähdessään, että julkiset palvelut eivät aivan riitä.

Moni on löytänyt palvelun Facebook sivujen kautta ja soitella voi tarkempia tietoja saadakseen 044 238 1066.

Palvelusuhteet alkavat aina maksuttomalla kotikäynnillä, johon Milaja menee vähintään yhden työntekijän, mutta usein kaikkien kanssa. Näin koko porukka tulee heti tutuksi ja asiakas tietää, mitä väkeä hänen luonaan alkaa käydä, jos hän palvelun tilaa.

Osa asiakkaista on myös lyhytaikaisempia, esimerkiksi sairaalajakson ja leikkausten jälkeen voidaan tarvita lyhytaikaista apua vaikkapa silmätippojen tai pistosten laittamiseen. Lisäksi palvelu olisi oiva apu myös lapsiperheille silloin, kun äiti palaa vauvan kanssa laitokselta tai perheessä tulee jokin muu sellainen tilanne, jossa kotiapu on tarpeeseen.

– Pystymme tulemaan apuun varsin lyhyelläkin varoitusajalla ja kaikessa toiminnassa pyrimme aina toimimaan joustavasti, Milaja Ketonen lupaa.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTyömatka -performanssi Villa Nelimarkalta Nelimarkka-museolle
Seuraava artikkeliAutoliiton Fillarimestaruus -kisan voitto Soiniin, kakkostila Alajärvelle