24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Työmatka -performanssi Villa Nelimarkalta Nelimarkka-museolle

Huhtikuussa Nelimarkka-residenssissä työskentelee turkulainen kuvataiteilija Vilma Koskela (s. 1990). Koskela esittää huomenna keskiviikkona 26.4. kello 16 Työmatka -performanssin, joka alkaa Villa Nelimarkan pihasta (Pekkolantie 67) ja päättyy Nelimarkka-museolle (Pekkolantie 123). Performanssin kesto on alle puoli tuntia.

Koskela on kiinnostunut siitä, miten pitkällä yksittäisen valinnan juuret ovat tapakulttuurin jatkumossa.

MAINOS

Kun vakiintuneeseen ajattelumalliin nojaavan tavan tai tottumuksen tiivistää yhdeksi selkeäksi teoksi, se irtoaa kuin tarra taustastaan ja paljastaa huvittavan, mutta samalla traagisen järjettömyytensä. Koskela pyrkii kyseenalaistamaan yksinkertaistamalla kulttuuristen tottumusten järjellisyyttä.

Koskelan teosten keskiössä on ympäristön ja yksilön suhde suomalaisen mielen ja luonnon maisemassa. Hän pohtii ympäristön merkitystä yksilön valintaan ja toisaalta valinnan vaikutusta ympäristön mahdollisuuksiin. Sekä kulttuuri, että luonto jatkuvat loputtomien toistojen mahdollistamina.

Koskela työskentelee performanssin ja digitaalisen median parissa. Teokset muotoutuvat usein installaatioiksi eli esinekoosteiksi, joissa yksittäinen, pelkistetty performatiivinen teko on toteutuksen pääosassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät