1.2 C
perjantai 29.3.2024

Vedon A-tytöille hopeinen päätös

Vimpelin Vedon A-tyttöjen koripallokausi valtakunnallisessa 1-divarissa päättyi hopeajuhliin.

Lauantaina Kouvolassa pelatun Final Four-turnauksen välieräottelussa Veto kaatoi runkosarjan kakkosen Tikkurila-Seuran jatkoajan jälkeen 58-66 (10-20,18-13,23-14,4-8,3-11).

Veto hallitsi ottelun alkua johtaen peliä jo 15 pisteellä. Tikkurila kiristi otettaan ja siirtyi kolmen jakson jälkeen 51-47 johtoon. Viimeisellä jaksolla sinnikkäästi taistellut Veto kiri 6 pisteen takaa-ajomatkalta tasoihin ja tulostaululla komeili 55-55 tilanne varsinaisen peliajan jälkeen.

Jatkoajalla Vedon puolustus oli rautaa ja vimpeliläiset etenivät finaaliin kahdeksan pisteen erolla. Vedon tasaisen ryhmän tehopelaajia olivat Aleksandra Latvala 12/5, Emmi Vehka-aho 3/2, Lotta Vehka-aho 19/7, Silja Viita 10/24, Petra Prittinen 6/8, Taru Timo 12/2, Roosa Haapala 4/4. Tikkurilan ykköspelaaja oli 18 pistettä upottanut Rianna Soppela.

Finaaliottelussa runkosarjan ykkönen Orimattilan Jymy piti pintansa ja kaatoi Vedon 55-43 (12-13,11-9,22-11,10-10).

Ottelun alku oli tasainen ja molemmat joukkueet puolustivat tarkasti. Puoliajalle mentiin Orimattilan yhden pisteen johdossa.

Kolmannessa erässä Jymy karkasi 10 pisteen johtoon, joka piti ottelun loppuun saakka vaikka Veto kovalla taisteluissa yritti kuroa etumatkan kiinni.

Vedon tehokkain oli 16 pistettä heittänyt Lotta Vehka-aho, joka palkittin Vimpelin joukkueen pelaajista turnauksen parhaana. Jymyn parhaaksi finaaliottelussa kohosi oli Niini Juonala 16 pisteellä.

Vedon valmentaja Jarkko Havu oli tyytyväinen sinivalkoisten pelikauteen. – Lopputurnauksessa taistelimme hienosti finaaliin. Aivan ei voimat enää riittäneet Orimattilan kaatoon, mutta kokonaisuudesaan hieno päätös kaudelle, Havu kehui.

– Pelasimme talvella kapealla materiaalilla kun pelaajia oli loukkaantuneina, mutta nousimme silti runkossarjassa kolmanneksi ja pääsimme lopputurnaukseen, Havu tilitti.