12.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Rollaattorirallia Paletissa

Kyyjärvellä Paletin uudella parkkipaikalla järjestettiin lauantaina tapahtuma, jonka pääteemana oli: nauru ja liikunta pidentävät ikää.
Yhteistyössä tapahtumaa ideoimassa ja järjestämässä olivat Saarikka, Korjaamo J-A Uusisalo, Kylätuvan Naiset, Kyyjärven Kyky sekä Kunta/Liikuntatoimi.

Rollaattoreiden kunnostuspiste oli tapahtumassa ilmainen. Jokaisen apuvälineellä osallistuvan apuväline kävi läpi Korjaamo J-A Uusisalon tarkastuspisteen, jossa tarkistettiin vaijerit, kiristettiin ja öljyttiin. Renkaisiin lisättiin ilmaa tarvittaessa. Tarkistuspisteellä kävi kaikkiaan parisen kymmentä apuvälineellä liikkujaa.

Huollon jälkeen oli rollaattoreille tehty rallirata juuri katsastetulla menopelillä. Saarikan terveystarkastaja Kirsi Ruhlmanin tasapainoradalla sai jokainen kokeilla erilaisia ja eritasoisia tasapainotestejä.

MAINOS

Tapahtumassa Kylätuvan naiset tarjosivat ilmaiseksi jokaiselle rollaattorilla osallistuvalle kahvit ja munkit. Urheiluseura Kyky oli mukana makkaraa paistamassa. Huumorikouluttaja Vesa Karvinen hauskuutti Paletissa rollattorirallin päätteeksi kuulijoita kertomalla havaintoja ikäihmisten elämästä.

Kaikkien apuvälineillä osallistuvien kesken oli jaossa liikunnallisia arpapalkintoja, jotka jaettiin paikanpäällä onnekkaille. Lahjoittajina Saarikka, veteraanien palvelusäätiö ja Piispala.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät