-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Vappumarkkinoita vietettiin aurinkoisessa säässä

Veli-Pekka Koskinen viihdytti juhlijoita harmonikkamusiikilla.

Vaikka edeltävä viikko oli kylmä ja luminen, valkeni vappupäivän aamu aurinkoisena ja kirkkaana, joskin tuulisena ja hieman koleana.

Lions Clubin perinteikkäitä koko perheen vappumarkkinoita päästiinkin viettämään Paavolan koululla loppujen lopuksi hyvässä säässä, vaikka keli ennen vappupäivää olikin tapahtumaa vastaan. Tavanomaiseen tapaan koulun piha täyttyi vappua juhlivista lapsiperheistä ja muista vapunviettäjistä.

MAINOS

LC Alajärvi-Järviseutu on perustettu vuonna 1960. Ensimmäisen kerran klubin historiassa stipendien, avustusten ja toimintatukien määrä ylitti 10000 euroa.

Leijonat kiittävätkin aktiivisia klubilaisia ja erityisesti yksityisiä henkilöitä ja yrityksiä, jotka ovat tukeneet toimintaa. Presidentti Jukka Peltokangas kertoi, että sen lisäksi että on muistettu nuorten kansainvälisiä juttuja ja panostettu ylipäätään nuoriin, Lionsit eivät unohda sotaveteraaneja ja sotainvalideja.

Alajärven Ankkurien superpesispelaajia ja joukkueenjohtoa esittäytyi vappumarkkinoilla.

Tavallisesta poiketen stipendit, avustukset ja toimintatuet jaettiinkin nyt vappumarkkinoiden yhteydessä määrän saavuttaessa 7000 euroa.

Ne jakautuivat seuraaville; sotaveteraanit, sotainvalidit, yläaste, lukio, musiikkiopisto, Jami, ala-asteen koulut, Risteyspaikka, 4H-toiminta ja Nuorisovintti sekä liikuntatoimesta junioritoiminnan tukemiseen: AA juniorilentopallo, AA yleisurheilu, AA suunnistus, AA junioripesis, AA hiihto, salibandy, JPK, Alavoli, ja Temppukoulu/ Paavola. Urheilusaavutuksesta palkittiin Juuso Mäkelä. Ladyt jakoivat omat stipendinsä kolmelle lukiolaiselle.

LC Alajärvi – Järviseudun Ladyt ja Leijonat nähdään ensi kesänäkin Kitron stadionilla toimimassa yhteistyössä Ankkureiden kanssa. He hoitavat lipunmyynnin ja -tarkastuksen sekä järjestyksenvalvonnan kentällä.

Vappupäivänä aurinko paistoi ja väki osallistui runsaslukuisena vappumarkkinoille.

Tästä kiitoksena Alajärven Ankkureiden superpesisjoukkue esittäytyi markkinoilla. Joukkueenjohtaja Matti Iivarinen kertoi olevansa tyytyväinen harjoittelukauteen ja olo ennen kauden alkua oli odottava.

Ohjelmanumeroiden välissä juhlakansaa viihdytti harmonikkataituri Veli-Pekka Koskinen Pynttäristä.
Totuttuun tapaan markkinoilla oli mukana myös moottoripyöräkerho MC Crater ja vanhoja autoja. Lionsit olivat järjestäneet suuren määrän erilaisia pihapelejä pelattavaksi ja uusi Europajatsokin oli otettu mukaan. Lapset pääsivät ratsastamaan ponilla.

Ladyjen monipuolinen puffetti piti huolen siitä, että juhlijoilla pysyivät vatsat täynnä. Onnenpyörässä ja arpajaisissa oli runsaasti hyviä tavarapalkintoja.

Arvontapalkinnot saivat Hilkka Peltoniemi (Alajärven Kengän lahjakortti) ja Helvi Järvilä (Saltexin matto).

Koko tapahtuman tuotto jaetaan lyhentämättömänä stipendien ja muiden lahjoitusten muodossa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät