24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Veto valmis mestaruusjahtiin

Hallipelit mukaanlukien viimeiset kolme pesiksen Suomen mestaruutta voittanut Vimpelin Veto avaa sarjakautensa huomenna lauantaina Saarikentällä klo 15 alkaen paikallisderbyllä Seinäjoen Jymy-Jusseja vastaan.

Kolean ja lumisen kevään takia Vedon kaikki kolme ulkona pelattavaksi suunniteltua harjoituspeliä on jouduttu perumaan, joten lauantain sarja-avaus on samalla Vedon ensimmäinen ulkopeli tänä vuonna.

MAINOS

Vedon pelinjohdossa jatkava Sami-Petteri Kivimäki ei kuitenkaan ole tilanteesta pahemmin huolissaan.

– Hallissa sekä ulko-että sisäpelimme kulki sen verran mallikkaasti, että voimme luottavaisin mielin lähteä uuteen superpesiskauteen ilman ulkopelejä.

Kysyttäessä tulevan kauden kolmea tärkeintä asiaa Vedon näkökulmasta tulee Kivimäeltä vastaus kuin apteekin hyllyltä: Pelirohkeus, Valmistautuminen ja Kehittyminen.

Kivimäen mukaan Veto tulee alkavalla sarjakaudella kiinnittämään huomiota varsinkin otteluihin valmistautumiseen.

– Tänä vuonna runkosarjassa pelataan ennätysmäärä otteluita tiiviissä tahdissa. Pahimmillaan joudumme pelaamaan jopa neljän ottelun viikkotahdilla. Huono valmistautuminen saattaa silloin johtaa alisuorittamiseen ja sen myötä yllätystappioihin, miettii Kivimäki.

Vimpelin Vedon sisäpelin kulmakivi tulee alkavallakin kaudella olemaan joukkueen sellaisenaan Itä-Länteen mahtuva ykköskärki Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Sami Haapakoski, Henri Puputti ja Matias Rinta-aho, jota maan kovimpiin kotiuttajiin kuuluvat Henri Puputti, Janne Mäkelä ja Perttu Ruuska kovilla prosenteilla iskevät kotiin.

Ulkopelissä joukkueen peli kulminoituu lukkarina huimia kehitysaskeleita viime kaudella ottaneeseen Janne Heimoseen sekä polttolinjassa isossa roolissa olevaan Severi Lassilaan. He johtavat Vedon huipputiivistä ulkopeliä, josta saatiin nauttia viime kesänä ja talven hallipeleissä.

Veto lähtee tulevaan kauteen astetta viime kautta vahvempana. Joukkueen pelaajamateriaali on sarjan laajin ja tasokkain ja se on pysynyt viimeiset kolme kautta samana. Laaja materiaali mahdollistaa Vedolle sen, ettei joukkueen otteluruuhkan keskellä tai mahdollisten loukkaantumisten takia rasittaa avainpelaajiaan tapeettomasti, vaan rosterista löytyy lähes kaikille pelipaikoille tasokas korvaaja.

Vedolle on helppo ennustaa menestystä alkavalla sarjakaudella. Myöskään joukkueen sisällä ei tulevan kauden tavoitetta ole pidetty piilossa. Vain mestaruus kelpaa.

Seitsemänä vuotena peräkkäin finaaleissa pelanneelta joukkueelta ei muuta voi odottaakkaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät