14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Soinin 4H aktivoi nuoria osallistumaan

Soinin 4H kokousti sääntömääräisen kokouksensa 24.4. Lasten ja nuorten aktivoiminen osalliseksi yhteiskunnan toimintaa näkyi myös kokouksen kulussa. Puheenjohtajana toimi aktiivinen 4H-nuori Venla Vuorenmaa ja sihteerinä auttoi yhdistyksen toiminnanjohtaja Saija Källi. Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Venla Alatalo ja Ella Latvala.

Viime vuoden toimintakertomuksen mukaan yhdistyksellä oli 120 nuorisojäsentä ja 45 aikuisjäsentä. Tyttöjä nuorisojäsenistä oli 80 ja poikia 40. Nuorisojäsenten ikäjakauma on 6-28 vuotta ja keski-ikä 13 vuotta.

MAINOS

4h:ssa toteutetaan ”Kolme askelta työelämään” -toimintamallia. Ensin harjoitellaan kerhotoiminnan myötä mm. vuorovaikutus- ja arjen taitoja. Toisella askeleella eli kursseilla opitaan erilaisia työtaitoja ja työelämän pelisääntöjä. Kolmannella askeleella nuori voi työllistymisen lisäksi perustaa oman 4H-yrityksen.

Viime vuonna kerhoja ja nuorten klubeja järjestettiin yhteensä 12 erilaista. Yhteensä nuorten kurssi-, leiri ja kilpailupäiviä toteutui yhteensä 1022 päivää. Nuorille maksettiin työpalkkoja ja palkkioita yhteensä reilut 16000 euroa. 4H-yrityksiä perustettiin neljä.

Tilikauden 2016 tulos oli alijäämäinen 5170,07 euroa. Taseen loppusumma oli 11 202,99 euroa. Valtionavustuksen määrä oli 6478 euroa.

Kuntarahoitus oli yhteensä vajaat 30000 euroa ja se koostui nuorisotoiminnan ostopalvelusopimuksesta sekä kunnan myöntämistä yleisavustuksesta, nuorisotoimen kohdeavustuksesta, kohdeavustuksesta, Kierrätyspuodin vuokra-avustuksesta ja kesätyöpalkka-avustuksesta.

Muu rahoitus koostui jäsenmaksutuloista, metalliromun keräyksestä, palvelutoiminnan tuotoista ja muusta omatoimisesta varainhankinnasta.

Kuluvana vuonna toiminta jatkuu monipuolisena

Kokouksessa valittiin hallituksen jäsenet kuluvalle vuodelle. Puheenjohtajana jatkaa Eila Saari muut jäsenet ovat Tapio Rannila, Katariina Saari, Vuokko Viirumäki, Emmi Tiukkanen ja Jukka Mäkipelto (uusi jäsen).

Toiminnantarkastajana jatkaa Juha Salo (varalla Hannu Mäki).

Kuluvalle vuodelle on tarjolla monia eri kerhoja, jotka painottuvat peruskouluikäisiin. Yhdistyksen kautta on mahdollisuus myös kansainväliseen toimintaan.

Uutena toimintana yhdistyksellä on kierrätyspisteen puvustamo-toiminta. Kierrätykseen tulleista vaatteista, kengistä, hatuista, koruista ja muistakin asusteista on jätetty pukuja lainattavaksi esimerkiksi näytelmiin ja erilaisiin tarpeisiin. Puvustamo on tarkoitettu nuorille (alle 29v.) ja se on maksuton käyttäjille. Jos tarvetta asusteille on, kannattaa ottaa yhetyttä Saijaan.

Safkasynttäreitä vietetään 12.5. Tuolloin kerhojen ohjaajat järjestävät omille äideilleen elokuvaillan tarjoiluineen. Tapahtuma liittyy 4H:n Suomi 100-juhlavuoden ohjelmistoon.

8A-luokka järjestää lauantaina 20.5 koululla Villiinny keväästä tapahtuman.

Toukokuun 27.päivä on tulossa Kierrätyspuoti Neliapilan pihassa valtakunnallinen siivouspäivä. Silloin voi myydä vanhoja tavaroita tai tehdä upeita löytöjä paikan päällä. Siivouspäivä on ilmainen. Kesäkuussa on tulossa huvipuistoretki ja silloin järjestetään myös Lauttosen perinteiset kesäleirit.

Kokouksen lopuksi palkittiin vuoden 2016 aktiivisia 4H- nuoria toiminnasta. Palkittaviksi tulivat Venla Alatalo, Aili Haukilehto, Sanni Juudin, Enni Järvelä, Eveliina Järvelä, Julia Järvinen, Jenna Keskitalo, Eliina Kotanen, Ella Latvala, Essi Latvala, Senni Lehisalo, Anna Leppälä, Nikke Nelimarkka, Vilma Nukarinen, Eetu Vuorenmaa ja Venla Vuorenmaa.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät