12.6 C
Alajärvi
sunnuntai 24.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Jamilla koulutettiin Euroviljelijöitä

Kevään 2017 uudet Euroviljelijät ovat jälleen saaneet käteensä todistuksen koulutuksen suorittamisesta Jamilla Alajärvellä.

Euroviljelijäkoulutus toteutettiin syyskuun lopusta huhtikuun loppuun välisenä aikana. Lähiopetusta oli 40 päivää, joka toteutettiin perjantaisin ja lauantaisin noin kahden viikon välein.

20 opintoviikon laajuinen Euroviljelijäkoulutus täyttää nuoren viljelijän aloitustukeen, investointitukeen sekä luopumistukilakiin vaadittavan koulutuksen, joten se on suunnattu erityisesti sukupolvenvaihdostilanteessa oleville tilan jatkajille, joilta puuttuu EU -tukiin vaadittava maatalousalan koulutus.

MAINOS

Koulutuksen tavoitteena on antaa oman maatilan aloittamiseen, kehittämiseen ja kannattavaan liiketoimintaan tarvittavia tietoja ja taitoja. Koulutuksen aikana laaditaan mm. oman maatilan liiketoimintasuunnitelma, käydään läpi maatilan kirjanpitoa ja verotusta, tukijärjestelmää, kasvi-, metsä- ja kotieläintuotantoa, maatilateknologiaa, maatilarakentamista sekä ympäristönsuojelua.

Koulutuksen aikana tehdään myös yritysvierailuja. Vastuukouluttajana ovat toimineet Timo Ikola ja Jyrki Savolainen.

Koulutuksen päätöstilaisuudessa saatesanat opiskelijoille sanoivat Timo Ikola ja aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäki.

Koulutuksen ovat suorittaneet keväällä 2017 Annika Akonniemi Soini, Marika Akonniemi Peräseinäjoki, Antero Fränti Tervakoski, Laura Fränti Tervakoski, Tapio Kivi-Mannila Keuruu, Jarkko Lampinen Alajärvi, Ville Pirttinen Kortesjärvi, Jari Sarkaranta Kortesjärvi ja Juhani Sorvali Alajärvi.

Seuraava Euroviljelijäkoulutus alkaa 29.9. Jamin Alajärven toimipisteessä. Jos sukupolvenvaihdos on tilallasi ajankohtainen tai haluat kartuttaa osaamistasi maatalousyrittäjänä toimimisessa, kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä lisätietoja aikuiskoulutuksen toimistosta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät