-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Ankkurit pyrkii ylös

Alajärven Ankkureiden miesten superpesisjoukkue avasi sarjakautensa tänään lauantaina vierasottelulla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan.

Viime kaudesta merkittävästi uudistunut Ankkurit arvioitiin kauden kynnyksellä suoritetussa pelinjohtajarankingissa sarjan viimeiseksi, mutta siitä huolimatta Ankkurileirissä riittää uskoa joukkueen menestykseen.

MAINOS

Joukkueen pelinjohtajana pitkään toiminut Matti Iivarinen viittaa kintaalla pelinjohtajien ennakkoarvioihin.

– Meillä on takana onnistunut harjoituskausi ja tavoitteeksi on asetettu runkosarjan seitsemäs sija , joka takaa suoran pääsyn puolivälieriin. Tavoite on kova, mutta kuitenkin realistinen.

– Sarjan kärkijoukkueiksi ennustettujen Vimpelin, Sotkamon, Joensuun ja Kouvolan takana joukkueiden voimasuhteissa ei juurikaaan ole eroa ja siinä on meidän mahdollisuutemme, kiteyttää Iivarinen.

Ankkureiden viime kauden vahvuudesta poistuivat Janne Kivipelto, Petrus Puputti, Juha-Matti Jaatinen, Tuomas Tallbacka ja Joni Matintupa.

Kouvolan Pallonlyöjien lukkariksi siirtyneen Janne Kivipellon korvaajaksi seura hankki Ulvilan Pesä-Veikkojen ykkössarjajoukkueesta Ville Väliahon, Koskenkorvan Urheilijoihin siirtyneen joukkueen kärkietenijän Petrus Puputti korvattiin koko kauden mittaisella vuokrasopimuksella Sotkamon Jymystä siirtyvillä Niko J Korhosella ja Riku Niemellä.

Heidän lisäkseen joukkueen polttolinjan vahvistukseksi tuli Juha Katajisto Hyvinkään Tahkosta.

– Uudet pelaajat ovat sopeutuneet joukkueeseen hyvin. Sisäpelissä meillä on useampia variaatiota peluutuksen ja lyöntijärjestyksen näkökulmasta katsottuna ja ulkopelissämme löytyy riittävästi liikettä ja heittovoimaa, arvioi Iivarinen joukkueensa vahvuuksia.

Ankkureiden kakkospelinjohtajan Toni Nevantakasen mukaan Ankkurit pyrkii alkavalla kaudella pelaamaan koko joukkueella.

– Sisäpelissä vastuuta tullaan jakamaan tasaisesti koko joukkueelle. Joukkueessa on sen verran etenemisvoimaa, ettei lyöntijärjestyksen loppupäässäkään turhia koppeja nostella.

Ankkureiden alkukausi on hyvin haasteellinen, sillä sarjan ensimmäisillä kierroksilla vastaan asettuu runkosarjan ennakkosuosikeista Kouvola Joensuu ja Sotkamo. Toisaalta sarjan kärkijoukkueilta on altavastaajan huomattavasti helpompi ottaa pisteitä ennen juhannusta kuin sen jälkeen.

Ankkureiden menestysmahdollisuudet tämän kauden miesten superpesiksessä kulminoituvat erityisesti ulkopelin pitävyyteen. Viime kaudella ulkopeli ei kestänyt ja joukkue antoi 28 ottelun runkosarjassa Seinäjoen ( 283 ) jälkeen toiseksi eniten ( 272 ) juoksuja. Sisäpelissä kärjen on kuljettava.

Kovalla prosentilla viime kaudella kentällemenoissaan onnistuneen Petrus Puputin paikalle on löydettävä yhtä tehokas ykköskärki. Mikäli tässä onnistutaan on joukkueen asettama tavoite suorasta pääsystä pudotuspeleihin askeleen lähempänä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät