0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Veto koulutti Jymy-Jusseja

Vimpelin Veto-Seinäjoen Jymy-Jussit: 2-0 ( 6-2,8-1 )

Vimpelin Vedon miesten superpesisjoukkue koulutti kauden avausottelussaan Saarikentällä Seinäjoen Jymy-Jusseja viemällä ottelun molemmat jaksot selvin numeroin itselleen.

MAINOS

Veto oli pelin jokaisella osa-alueella vieraitaan edellä, vaikka se joutui lähtemään otteluun ilman lievistä loukkantumisista kärsiviä profiilipelaajiaan Mikko Kanalaa ja Sami Haapakoskea, joiden tilalla pelasivat Olli Heikkala ja Arttu Ruuska.

– Kanala joutuu parantelemaan itseään pitempään, mutta Haapakoski on pelikuntoinen jo lähiaikoina, selvitti ottelussa vaihtopenkkiä kuluttaneen kaksikon tilannetta Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Sisällä numerolla kaksi ja ulkona kolmospolttajana Kanalan korvannut Olli Heikkala antoi vahvan näytön pelitaidoistaan sataprosenttisella ( 7/7 ) kärkilyöntipelillä ja neljällä tuodulla juoksulla sekä virheettömällä ulkopelillä.

Heikkalan lisäksi muiden yläpuolelle Vedon vakuuttavasti sekä sisällä että ulkona esiintyneestä joukkueesta nousivat kunnarin ja neljä tavallista juoksua lyönyt ja kertaalleen kentän kiertänyt Matias Rinta-aho ( 6/8 ) sekä viidestä kotiutusyrityksestään kolme juoksua lyönyt jokerikotiuttaja Janne Mäkelä, jonka päälle hänelle merkittiin vielä kaksi tuotua juoksua.

Vedon tasaisuudesta kertoo se, että joukkueen jokaiselle kahdelletoista pelaajalle merkittiin ottelutilastoihin vähintään yksi lyöty tai tuotu juoksu.

Jymy-Jussien kotitustehot olivat täysin joukkueensa kaikki juoksut lyöneen Jukka-Pekka Vainionpään varassa.

Ottelun ensimmäisen jakson kulminaatio nähtiin toisen vuoroparin tasoittavalla Jymy-Jussien lukkarin Henri Itävalon heittäessä pallon vaihtotilanteessa kolmospesän yli vuolaana virtaavaan Savonjokeen kahden juoksun arvoisesti.

Jymy-Jussien epäonneksi tilanteessa pallon perään Savonjokeen syöksynyt kolmoskoppari Ville Viita löi polveaan sen verran pahasti kiveen, että joutui jättämään kentän. Kun Janne Mäkelä tykitti heti perään tilanteeksi 4-0 oli jakso taputeltu.

Toisen jakson sankariksi kohosi toisen vuoroparin aloittavalla pajatson Ville Viidan tilalle kolmoskoppariksi vaihdetun Tero Tyynelän räpylän alta tyhjännyt Matias Rinta-aho, jonka läpilyönnin myötä Veto karkasi jo 6-0 johtoon.

Vedon sisäpelin ylivoima käy ilmi myös tilastoista, sillä se vei kolmostilanteet peräti 26-12.

– Saimme hyvän startin peliin. Erityisesti lämmittää onnistumiset yksittäisten juoksujen lyömisessä sekä aktiivinen ja iloinen ote pelaamiseen. Lisäksi mieltä lämmittää loukkaantumisista kärsineen Olli Heikkalan mainio peliesitys, kiteytti Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät