0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Marjaana Hotakaisen ja Sabrina Lehtomaan näyttely tuo ihmisyyden paradoksin esille sanoin ja kuvin

Marjaana Hotakaisen työt pysäyttävät runsailla yksityiskohdillaan.

Alajärven kirjastossa on 2.6. saakka tutustuttavissa Marjaana Hotakaisen ja Sabrina Lehtomaan näyttely Ihmisyyden paradoksi.

Tässä näyttelyssä katsoja pääsee kurkistamaan ihmisen matkaan kun hän etsii itseään, paikkaansa yksilönä, osana yhteiskuntaa ja ehkä salaisena toiveena saada paikkansa ihmiskunnan historiassa.

MAINOS

Olennaisena ajatuksena on, että ihminen ja ihmiskunta eivät koskaan tule täysin valmiiksi.

Marjaana ja Sabrina ovat tutustuneet sattuman kautta heidän puolisoidensa työskennellessä samassa työpaikassa. Eräällä vierailulla Marjaana esitteli tekemiään taideteoksia ja Sabrinalle nousi kuvia katsellessaan vahva tunne siitä, että Marjaana piirtää sen, mitä hän kirjoittaa.

Sabrina heittikin Marjaanalle idea yhteisestä näyttelystä, joka on nyt totta.

Sabrina Lehtomaan runot puhuvat samaa kieltä Marjaanan maalausten kanssa.

Näyttelyssä kohtaavatkin toisensa Sabrinan runot ja Marjaanan lyijykynä- ja hiilityöt saumattomalla tavalla. – Meillä on samanlaiset sielunmaisemat, puhumme samaa kieltä, naiset toteavat.

Valtaosa näyttelyn töistä ja runoista on tehty erillään, ja näyttelyyn on valikoitu yhteen sopivat taulut ja runot. Kirjaston vitriineissä kuitenkin nähdään tauluja, jotka Marjaana on tehnyt Sabrinan runojen pohjalta.

Sabrina ja Marjaana ovat molemmat alalleen itseoppineita, mutta he kohtaavat työssään haastavia asioita, Marjaana mielenterveystyössä ja Sabrina koulunkäyntiohjaajana. Taide ja runous onkin naisille myös keino purkaa omia tunnetilojaan.

– Toivottavasti tämä näyttely antaa muillekin hetken pysähtyä omien tunteidensa äärelle, naiset toivovat.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät