1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

”Homma hanskassa” – Pekka ”Peltsi” Peltomäki luottaa Ankkureihin

Pelaajaurallaan 13 Itä-Länttä pelannut ja pelinjohtajana kaksi kertaa Alajärven Ankkurit pesäpallon miesten Suomen mestariksi johdattanut Pekka Peltomäki luottaa Ankkureiden superpesismiehistön menestysmahdollisuuksiin alkaneella kaudella.

Peltomäen mukaan Koskenkorvan Urheilijoista tiistaina otettu kauden avausvoitto antaa hyvät lähtökohdat tuleviin otteluihin.

MAINOS

– Hyvällä peliesityksellä otettu voitto paikallisvastustajasta nosti varmasti joukkueen henkistä kanttia jatkopelejä silmälläpitäen.

Erityisesti Ankkureiden ulkopeli on Peltomäen mukaan kehittynyt viime kaudesta merkittävästi.

– Syksyn finaalipeleihin tyrkyllä olevia Kouvolaa ja Joensuuta vastaan Ankkurit pystyi tappiosta huolimatta tasaväkiseen vääntöön pisteistä. Kun Koskenkorvaa vastaan sitten sisäpelikin toimi niin kauden avausvoitto oli selviö.

Koskenkorva-ottelussa nähdyt vahvat sisäpeliotteet tulevat Peltomäen mukaan saamaan jatkoa.
– Joukkueen ykköskärki Viljo Sillanpää- Niko J Korhonen – Kari Kellokoski – Aki Orava – Sasu Iivarinen on valtakunnan tasoa ja ratkaisurooliin pystyviä pelaajia löytyy myös kakkoskärjestä.

Erityisesti Kari Kellokosken paluu omalle tasolleen vaatimattomasti sujuneen viime kauden jälkeen ilahduttaa suuresti.

Henri Heikkisen Koskenkorva-ottelun ensimmäisen jakson ratkaissut kakkosjatkeen läpilyönti kertoo joukkueen kotiutusrintaman laajuudesta. Lisäksi vähemmälle peliajalle jääneet Mikael Penninkangas ja Santeri Särkinen ovat valmiita isompaan rooliin milloin tahansa, kuten Kokskenkorva-ottelussa nähtiin.

Ankkureiden viime kaudesta tiivistynyt ulkopeli perustuu Peltomäen mukaan erinomaiseen lukkaripeliin ja uudistuneeseen ulkopelirymitykseen.

-Lukkari Ville Väliaho hallitsee lautastyöskentelyn. Hän käyttää koko lautasen hienosti hyväkseen ja pystyy syöttörytmillään sekoittamaan vastustajan pääkotiuttajien lyöntipeliä. Sen ovat Kitrolla karvaasti ehtineet tällä kaudella jo kokea mm Juha Niemi ja Jere Dahlström.

Hyvän pelinlukutaidon omaavan Juha Katajiston tulo kakkosvahdin tontille sekä Aki Oravan siirtyminen etulukijan ja Sasu Iivarisen takalukijan paikalle ovat tuoneet Ankkureiden ulkopeliin rauhallisuutta ja varmuutta.

Pekka Peltomäki uskoo vahvasti Ankkureiden suoraan pudotuspelipaikkaan, joka edellyttää sijoittumista runkosarjassa seitsemän parhaan joukkoon.

– Kaikki edellytykset hyvään menestykseen ovat olemassa, kiteyttää pesislegenda Peltomäki.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät