Ankkurit taipui Sotkamolle

Miesten superpesis: Alajärvi-Sotkamo 0-2 (0-4,4-9)

Sotkamon Jymyn etenemisvoimainen kärkikolmikko Niko Korhonen – Jere Vikström – Niilo Piiponniemi oli Ankkureiden superpesismiehille liikaa perjantaina Kitrolla.

Kolmikko toi yhteensä kymmenen juoksua pohjustaen samalla kainuulaisten Ankkureilta ottamaa täyttä pistepottia.

Kotiutuspuolella Jymyn voiton takuumieheksi nousi neljä juoksua seitsemästä kotiutuspaikastaan iskenyt joukkueen kotiuttajajokeri Roope Korhonen sekä kaksi juoksua mieheen iskeneet Niilo Piiponniemi, Toni Kohonen ja jokeriosaston Kalle-Tapio Huusko.

Toni Kohonen loisti myös lautasen ääressä napaten kentän parhaan ulkopelaajan palkinnon itselleen.

Ankkureista kunnostautuivat kunnarin ja yhden tavallisen juoksun toisella jaksolla Jymyn kolmosjatkeelta iskenyt Sasu Iivarinen (7/10) sekä hyvin kentällemenoissaan (6/8) onnistunut ja ulkona kolmoskopparin tontillaan varmoja otteita esittänyt Viljo Sillanpää.

Heidän lisäkseen Ankkureiden parhaimmistoon lukeutuivat etukentällä hyviin suorituksiin venynyt Aki Orava ja polttolinjassa laajalla säteellä palloja räpyläänsä liimannut Nestori Yli-Sissala, joka kunnostautui myös sisällä yhden lyödyn juoksun arvoisesti.

Heidän lisäkseen iltaansa tyytyväinen voi olla kentän kahdesti kiertänyt Niko J Korhonen ja Juha Katajistoa kakkosvahtina hyvin tuurannut Kari Kellokoski.
Sotkamo hallitsi ottelun sisäpelitapahtumia vieden kolmostilanteet selvin 20-10 lukemin itselleen.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla Ankkurit ei saanut neljästä kotiutusyrityksestään juoksua aikaiseksi. Sotkamo sen sijaan teki rutiinilla jaksovoittoon tarvittavat juoksut Kalle-Tapio Huusko, Toni Kohosen, Niilo Piiponniemen ja Roope Korhosen lyönneillä.

Ankkurit avasi toisen jakson vahavasti tekemällä jakson avausjuoksun Santeri Särkisen upealla kumuralla kakkosjatkeelle. Jymy kuitenkin päästettiin tämän jälkeen tasoihin ohiheitolla kolmospesästä, jonka jälkeen Roope Korhonen iski Jymyn juoksun johtoasemaan.

Toisen tasoittavalla Ankkureiden toiveita jaksovoitosta nostatti Sasu Iivarinen iskemällä kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti läpi kolmosjatkeelta ja Ankkurit johtoon 2-3. Jymy kuitenkin kuittasi kolmannen alussa tilanteeksi 3-4 Toni Kohosen ja Roope Korhosen lyönneillä.

Lopullinen niitti tuli sitten neljännen alussa, jossa Jymy tehtaili peräti viisi juoksua, jonka jälkeen jakson loppu oli enää kosmetiikkaa. Jakson päätösnumerot iski neljännen tasoittavalla Rami Mäkinen iskemällä kakkosrajasta juoksun arvosesti läpi.

– Vastassa oli kovalyöntinen ja etenemisvoimainen joukkue. Ulkopelissä ei ryhti säilynyt loppuun saakka. Jymy pääsi tekemään kaksi juoksua näpillä, joihin oli ennakkoon varauduttu.

– Kokonaisuutena emme kuitenkaan pelanneet huonosti ja pelissämme oli paljon hyviä asioita, kertasi Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen.

Ankkureiden seuraava peli on sunnuntaina vieraissa Hyvinkään Tahkoa vastaan.