-3.2 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Nissin yleisurheilukesä käynnistyy helatorstaina Kunniakierroksella ja nappulakisoilla

Lappajärven yleisurheilukesä käynnistyy ryminällä helatorstaina 25.5. Nissin stadionilla järjestetään Kunniakierros kello 12 ja ensimmäiset kesän nappulakisat kello 14.

Kunniakierroksessa osallistuja kiertää 400 metrin rataa tunnin ajan joko juosten tai kävellen. Samalla jokainen ansaitsee rahaa yleisurheilulle.

MAINOS

Ennen tapahtumaa osallistujat keräävät tukilistoja sponsoreilta. Kunniakierroslaista voi kannustaa asettamalla esimerkiksi euron kierrospanoksen, jolloin 20 kierrosta tunnissa kiertävä tulisi maksamaan sponsorille 20 euroa. Minimisumma on 15 euroa.

Mukaan tunninjuoksuun tai kävelyyn

Lappajärven Veikoissa on kunniakierrosvastaavana pitkään toiminut Anita Ora. Veikot on vuonna 1982 aloitetussa seuratilastossa 87. kun Alajärven Ankkurit on sijalla 73.

Oran mukaan nyt kaivattaisiin uutta nousua tilastoihin. Viime kesänä koettiin toivon mukaan pohjanoteeraus.

– Mukana oli vain pari urheilijalapsen äitiä ja kunniakierroskunkkumme Matti Viita-aho, Ora kertoo.

M70-sarjassa kilpaileva Viita-aho on jo vuosia kerännyt eniten sekä kierroksia että tukirahaa Lappajärvellä. Hänen vauhdissaan nuorempikin kuntoilija voisi yltää lähelle 30 kierrosta tunnissa.

Kunniakierroksen voi siis ajatella myös kuntoilutapahtumana, jossa voi testata omia rajojaan tunninjuoksussa. Eksymisvaaraa reitiltä ei ole ja juottopiste on helppo järjestää.

– Kaikki rohkeasti kiertämään helatorstaina ja sponsorit tukemaan, Ora kannustaa. Asiasta kiinnostuneet voivat olla häneen ennakkoon yhteydessä. Etukäteismaksuja ei tarvita, ainoastaan listaan tukijan osoite, jota laskutetaan.

Ora puhuu asiasta niin innostuneesti, jotta saa jo tämän jutun kirjoittajankin harkitsemaan kierroskunkku Viita-ahon haastamista. Edellisen kerran osallistuin toukokuussa 1988 kiertämällä kylki revähtäneenä 40 kierrosta.

Silloin tapahtuman kokonaistuotto oli hulppeat 15000 markkaa ja eniten rahaa keräsi Tapio Puro. Hän jaksoi kävellä yli 20 asteen lämmössä koko tunnin antaen muille esimerkin todellisesta yleisurheilun ystävästä.

Nappulakisoja läpi kesän

Veikkojen yleisurheilujaostolla on toimiva organisaatio, joka pystyy sekä järjestämään lukuisia kilpailuja että valmentamaan nuoria kohti huipputasoa. Jaoston puheenjohtaja on Tarja Puro ja varapj. Esko Niemistö. Yksi valmennusvastaavista on Keijo Väkeväinen. Hänen mukaansa nappulakisoja tullaan järjestämään jälleen säännöllisesti, ei kuitenkaan joka viikko.

– Aikuisurheilijoiden aluekilpailut pidetään 10.6. ja seuracupin piirin osakilpailu 20.6., Väkeväinen mainostaa. Kolmas paljon seuran toimitsijoita vaativa tapahtuma on nuorten SM-kisat elokuun alussa Kauhavalla.

Veikot on ollut Vattenfall-seuracupin historian menestyksekkäin seura Suomessa pienten kuntien sarjassa. Kilo-sarjan finaali järjestetään tänä vuonna 2.9 Eurassa ja Mega-sarjan finaali Alajärvellä. Seuracupissa 11-17–vuotiaat nuoret kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa.

– Lappajärven osakilpailuun tulee varmasti yli 200 osanottajaa piirin itäisen alueen seuroista ja eiköhän Veikot etene jälleen finaaliin, Väkeväinen laskeskelee.

Nappulakisoissa kilpaillaan aina hymyssä suin. Yleensä lajeina ovat ikäluokittain lyhyt juoksumatka ja jokin kenttälaji sekä lopuksi kaikille 600 metriä. Yleisurheilu on hauska harrastus, mukaan vain!

T. Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät