Veto tyrmäsi Kankaanpään

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten superpesis. Kankaanpään Maila – Vimpelin Veto 0-2 (0-6,2-11)

Vimpelin Vedon superpesismiehistö jatkoi vakuuttavia esityksiään myös kauden kolmannessa ottelussaan.

MAINOS

Kankaanpään Maila jäi varsinkin ottelun toisella jaksolla pahasti kunnarin ja seitsemän tavallista juoksua iskeneen Janne Mäkelän johdolla isäntien ulkokentästä reikäjuustoa tehneen Vedon jalkoihin.

Vedon peli alkoi hieman kangerrelllen ja kun Kankaanpääkään ei kotiutuksissaan onnistunut nähtiin ottelun avausjuoksu vasta kolmannen aloittavalla Janne Mäkelän iskiessä etupesien ollessa täynnä kakkosluukusta maisemiin kahden juoksun arvoisesti.

Kankaanpää pääsi tasoittavallaan yrittämään tasoitusta kahdesti, mutta Sami Joukaisen ja Jukka Lankisen kotiutusyritykset kilpistyivät Vedon erinomaisesti pelanneeseen ulkokenttään.

Veto karkasi lopullisesti isänniltään neljännen alussa tehtailemalla neljä juoksua, joista yksi tuli harhaheitolla.

Toisella jaksolla juoksuhanansa auki saanut Veto meni sitten menojaa, vaikka Maila onnistui jakson aluksi menemään 1-0 johtoon Mikael Sillanpään lyönnillä.

Tasoittavallaan Veto otti kuitenkin kuskin paikan itselleen Severi Lassilan ja Mikko Haukkalan lyönneillä Kankaanpään antaessa vielä lisäapua kahdella harhaheittojuoksulla.

Jakson ja koko ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen tasoittavalla Janne Mäkelän iskiessä läpi Mailan ulkokentästä kunnarin ja kolmen tavallisen juoksun arvoisesti.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen täyteen pistepottiin.

– Oltiin kovasta harjoitusviikosta hieman väsyneitä, joka selittää osaltaa alun huonoa sisäpeliämme. Mäkelän Jannen upea puhkaisu 1-2 tilanteessa valmiiksi katsotusta paikasta vapautti sisäpelimme ja ottelun loppupuoli oli sen jälkeen helpompaa.

Vaikka sisäpelimme ei toiminut alussa kunnolla, niin ulkopelimme toimi hyvin läpi ottelun, kertasi Kivimäki.

Henri Puputti toi 600. juoksunsa
 
Vimpelin Vedon Henri Puputti on saavuttanut kaikkien aikojen neljäntenä pelaajana 600 tuodun rajapyykin miesten Superpesiksessä. Puputti toi juhlajuoksun kasvattajaseuransa Kankaanpään Mailan kotikentällä ja oli johdattamassa joukkuettaan 0-6-jaksovoittoon perjantai-illan superpesisottelussa.
 
Seurakaveri Sami Haapakoski (834 tuotua) hallitsee kaikkien aikojen etenijäkuninkaana tilastoa omilla sataluvuillaan. Janne Vuorinen toi urallaan 647 ja Kari Kuusiniemi 627 juoksua.
 
Puputilla oli perjantain ottelun avausjakson jälkeen tilastoissa 601 tuotua, 70+288 lyötyä ja 2368 kärkilyöntiä. Vuoden pesäpalloilija 2010 on voittanut etenijäkuninkuuden 2006, tehotilaston kahdesti ja kärkilyöntitilaston kolmesti. Itä-Länsi-otteluun Puputti on valittu 12 kertaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliNuorten raittiit valinnat tukevat tasapainoista aikuisuutta
Seuraava artikkeliAlajärvelle puuhataan lapsikuoroa