0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Metsäpeuranmaan laulu kajahtaa elokuussa

Elokuun viimeisenä lauantaina tapahtuu Suomen kansallispuistoissa jotain ennenkuulumatonta. Kuorot kautta Suomen kokoontuvat laulamaan huikeisiin kansallismaisemiimme juhlistaen näin maamme 100-vuotiasta itsenäisyyttä.

Salamajärven kansallispuiston Koirasalmen maisemissa kajahtaa kuorolaulu elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kuva: luonnollisestim&m.

Keski-Pohjanmaan/Keski-Suomen alueella tapahtumapaikkana on Salamajärven kansallispuisto Perhon ja Kivijärven rajalla.

MAINOS

Kaikkiaan 11 keskipohjalaista kuoroa esiintyy 26.8. kello 13 alkaen Koirasalmen luontotuvan ympäristössä keskellä kauneinta, puhtainta suomalaista luontoa.

Paikalle odotetaan arviolta 200:aa laulajaa. Mukana on mm. Papillon-kuoro Perhosta.

Hankkeen käynnistäjinä ovat Suomen laulajain ja soittajain liitto (Sulasol) ja Metsähallituksen luontopalvelut. Tarkoituksena on yhteistuumin tarjota kansalaisille samanaikaisesti sekä luonto- että kulttuurielämys 100-vuotiaan isänmaan kunniaksi: Kuorokonsertti samaan aikaan Suomen Luonnon päivänä 26.8.2017 kaikissa kansallispuistoissa supisuomalaisissa maisemissa.

Salamajärven tapahtuma on saanut nimekseen Metsäpeuranmaan laulu. Metsähallituksen luontopalvelut on vastuullinen järjestäjä, ja hankkeen alueellisesta koordinoinnista vastaa mieskuoro Laulu-Jaakot Pietarsaaresta. Kaikista osallistuvista kuoroista on koottu projektiryhmä valmistelemaan tapahtumaa.

¬¬- Laulu-Jaakkojen juhliessa vielä omia 70-vuotisjuhliaan reilu vuosi sitten kuoron keskuudessa ruvettiin miettimään tulevan vuoden 2017 tapahtumia – ennen kaikkea, millaisia konsertteja tultaisiin järjestämään 100-vuotiaan Suomen kunniaksi, projektivastaava Hannu Heikkilä Laulu-Jaakoista kertoo.

– Koska selvisi, että lähimpään kansallispuistoon Salamajärvelle ei mikään kuoro ollut vielä ilmoittautunut halukkaaksi konsertin järjestäjäksi, Laulu-Jaakot päätti jättää hakemuksen. Yhden kuoron konsertin sijasta Laulu-Jaakot halusi haastaa alueen kuorot yhteiskonserttiin., Heikkilä sanoo.

Yleisöllä on vapaa pääsy Metsäpeuranmaan laulu -tapahtumaan.

Yhtä ja yhtäläistä ”esiintymislavaa” ei ole. Kuorot esiintyvät luonnon muovaamilla estradeilla. Huhtikuussa Koirasalmella kokoontunut projektiryhmä valitsi esiintymispaikat, joista kauimmaiset sijaitsevat noin 300 metrin etäisyydellä toisistaan.

Ulkoilmafestivaalissa liikkuminen on mahdollisimman esteetöntä. Säätä ei voida etukäteen säätää, joten vaikkapa sateen sattuessa kuorot esiintyvät sateessa – ja yleisö varautuu sateeseen!

Koirasalmen luontotuvalle pääsee autolla ja pysäköinti on järjestetty. Hankkeessa yhteistyössä olevat Koirasalmen luontotuvan yrittäjät Maarit Kirvesmäki ja Markku Leppänen huolehtivat tarjoiluista.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät