0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Lavettarille avauspiste Oulusta

Lipottaret – LaVe 2-1(3-2,0-1,5-2)

Lappajärven Veikot avasi pistetilinsä sarjatulokkaiden kohtaamisessa Oulussa naisten Superpesiksen tasaisessa pelissä.

MAINOS

Molemmat joukkueet tekivät historiaa seuroilleen. Kotijoukkueelle voitto oli ensimmäinen ja vieraille jaksovoitto pääsarjatasolla samoin. Viime vuonna Ykköspesiksessä LaVe hävisi kaikki neljä pelattua jaksoa Oululle, joten tämän ottelun perusteella lavettaret on kehittynyt talven aikana.

Veikot siirtyi avausjaksolla johtoon jokeri-iskijä Piritta Kärnän lyödessä Jannika Lillusen kotiin.

Toisessa vuorossa Oulu puolestaan kuittasi kahdella juoksulla ja vielä seuraavassa se lisäsi johtoansa tilanteeseen 3-1. LaVen kärki kulki nyt loistavasti ja viimeisessä sisävuorossa Kärnä kotiutti Janina Männikön. Mutta tasoitukseen lavettarien voimat eivät aivan riittäneet.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet pelasivat edelleen tiukkaa ulkopeliä. Lappajärvi oli sikäli onnekkaampi, että Essi Ritolan kävelemä vapaataivaljuoksu riitti jaksovoittoon. Muuten tilanteet olivat kortilla, sillä kummallakin joukkueella oli vain kaksi kotiutusyritystä.

Liekö hyvän olon tunne sarjapisteestä, vai mikä, mutta supervuoro oli oululaisten näytöstä. Se loi tilanteen nopeasti ja Anna Hemmilän takakentälle suunnattu aurinkopallo painui maisemiin ja ratkaisi pelin.

Kotijoukkueen viiden juoksun johtoasema ei kuitenkaan masentanut lavettaria. Kärki kulki jälleen hyvin ja Marjaana Keltto ja Jannika Lillunen toivat vapaataipaleilla kaksi juoksua. Tilanne oli yhä päällä, mutta peli päättyi kahteen paloon kotipesän kynnyksellä.

Ottelun tasaisuutta kuvaa molempien joukkueiden luomat 16 kolmostilannetta. Oulu oli kotiutuksissa tehokkaampi ja vei voiton. Lavettarien sisäpeli kulki selkeästi paremmin kuin aiemmissa peleissä. Ulkopeli piti hyvin supervuoroa lukuun ottamatta.

Veikoista palkittiin loistavaan vireeseen päässyt Jannika Lillunen ja varmasti räpylöinyt Essi Ritola.

Torstaina Seinäjoella ja sunnuntaina kotipelissä Kajaania vastaan on odotettavissa tiukkaa vääntöä sarjapisteistä. Sen lisäksi Kajaani-peli on Seinäjoella lauantaina 10.6. pelattavan Unique Pesisklassikon promokiertue.

Mukana tapahtumassa on Duudson Activity Park. Ottelun tauolla haetaan Etelä- Pohjanmaan kovalyöntisimmät naiset ja miehet. Nyt kannattaa tulla testaamaan iskukykyä, sillä palkintoina on arvokkaita klassikkolippuja.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät