0.3 C
perjantai 26.4.2024

Veto otti Sotkamosta henkisen yliotteen

Miesten superpesis: Vimpeli Veto – Sotkamon Jymy 2-0 (4-3,3-2)

Miesten superpesiksen kestofinalistit Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy taistelivat Saarikentän koleudessa tasaväkisesti sarjapisteistä. Otteluun hyvin latautunut Veto vei molemmat jaksot niukasti nimiinsä ja korjasi samalla itselleen ottelusta täydet kolme pistettä.

Ottelun kolmostilanteet 15-14 nimiinsä vieneen Vedon ratkaisupelaajiksi nousivat kolme juoksua viidestä kotiutuspaikastaan iskenyt jokeri Janne Mäkelä ( 4/7 ) sekä kahdesti kolmesta kotiutuspaikastaan onnistunut ja ulkona kolmoskopparin tontillaan upeisiin suorituksiin venynyt Henri Puputti (5/7).

Heidän ohellaan tasaisen varmaa peliä esittäneestä Vedon joukkueesta erottuivat edukseen kunnarin arvoisesti kakkosrajan puhkaissut ja kaksi juoksua tuonut Tuomo Lönnmark (6/10) sekä polttolinjassa upeisiin suorituksiin venyneet Mikko Kanala ja Severi Lassila.

Vedon 16-vuotias jokerikotiuttaja Perttu Ruuska (5/6) kunnostautui tällä kertaa kakkostilanteiden purkajana, mutta hyödynsi myös ottelun ainoan kotiutuspaikkansa.

Sotkamon kotiutustehot lepäsivät lähes kokonaan neljä juoksua vastuttamattomilla lyönneillä iskeneen Roope Korhosen harteilla. Hänen ohellaan vieraista erottui ykköstilanteet erehtymättömästi purkanut ja kertaalleen kentän kiertänyt Niko Korhonen (6/7).

Veto aloitti ensimmäisen jakson sisältä ja rakensi kärjellään palottoman ajotilanteen Henri Puputille, joka iski ottelun avausjuoksun välilyönnillään.

Heti perään Tuomo Lönnmarkin kunnarin tuottanut kakkosrajaleikkuri vei Vedon kahden juoksun johtoasemaan. Roope Korhosen lyötyä Jymyn kavennuksen toisen vuoroparin nähtiin jakson kulminaatio neljännen alussa Henri Puputin ja Janne Mäkelän lyödessä Vedon 4-1 johtoon.

Jymyn neljännen tasoittavan painostus tuotti kaksi juoksua Kosti Rautiaisen ja Roope Korhosen lyömänä.

Sotkamo aloitti toisen jakson vahvasti Roope Korhosen kumuroidessa pallon kakkosjatkeelta jokeen kahden juoksun arvoisesti. Veto tuli kuitenkin tasoittavallaan tasoihin jokeriosaston Janne Mäkelän ja Perttu Ruuskan lyönneillä. Ottelun voittojuoksun löi Vedolle Janne Mäkelä upealla kakkossaumavedollaan.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Voitto viime syksyn finaaliparista on tietysti hieno juttu. Saimme otteluun loistavan alun ja pystyimme kuittamaan Jymyn vahvan toisen jakson aloituksen. Lisäksi onnistuimme ulkopelissämme erittäin hyvin, kehui Kivimäki