1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Lavettaret väläyttivät osaamistaan

LaVe- Kirittäret 0-2 (0-9,6-14)

Lappajärven Veikot avasi Superpesiksen runkosarjan toisen puolikkaan viime kauden mestareita vastaan, kuten valitettavan usein viime peleissä on käynyt. Jyväskylä sai pelinsä kulkemaan kotijoukkueen avustuksella ja käytti tilanteet hyväkseen vahvalla esityksellä. Se teki kuusi juoksua ensimmäisessä vuorossa ja emännät oli lyöty. Veikoilla oli vaikeuksia torjua Kirittärien nopeaa kärkeä ja taitavia vaihtajia, joita kotiuttajat iskivät tuhoisalla varmuudella sisään.

MAINOS

Toinen jakso alkoi vieraiden painostaessa jälleen. Heti ensimmäiseen vuoroon jyväskyläläiset takoivat neljä juoksua. LaVe sai tämän kauden ensimmäisen juoksunsa Kirittäriä vastaan neljännessä jaksossa, kun Roosa Aho käveli vapaataipaleen turvin kotiin. Kolmas vuoropari oli todellista juoksuilottelua. Ensin Kirittäret viihtyivät sisävuorossaan todella pitkään. Myllytys tuotti kahdeksan juoksua, osa läpilyönneillä, osa yksittäisillä ottamattomilla lyönneillä.

Tuon surkean ulkovuoron aikana Veikot otti oppia Kirittäristä. Se taikoi jostakin hurmoksen päälle päästyään tasoittamaan vuoroa. LaVe kehitteli nopeasti ajolähdön, mistä jokeri Piritta Kärnän kaksi juoksua tuottaneella kolmosluukun puhkaisulla alkoivat taululla muuttua lukemat. Nyt tilanteet seurasivat toisiaan ja sisäpeli oli koko kauden parasta. Essi Ritola, Kaisa Jaakkola ja Linda Viita löysivät linjasta ja sen takaa tilaa kotiutuksille. LaVe teki viisi juoksua vuoron aikana, mikä on enemmän, kuin missään aiemmassa pelissä yhteensä, mutta se ei nyt vain riittänyt.

Kolmekymmentä kärkilyöntiä ja kolmetoista kolmostilannetta antaa uskoa jälleen omaan tekemiseen. Vaikka ajoittain lavettarien peli oli luokatonta, niin tuo ryhdikäs loppurynnistys lupaa jatkossa pisteitäkin. Veikoista palkittiin kärkilyönti ja ykköspalkinnolla tehoin 6/8 pelannut kärkietenijä Kaisa Jaakkola. Toisen palkinnon nappasi läpilyönnillään LaVen pelin avannut Piritta Kärnä.

Ottelutahti jatkuu kiivaana. Perjantaina Veikkolaan saapuu pirteästi sarjan avannut Lipottaret Oulusta. Keväällä joukkueet pelasivat tasaisen väännön sarjanousijoiden kohtaamisessa. Siitä pelistä onkin peräisin lavettarien ainut piste. Oulu ei vilise naispesäpallon kirkkaimpia tähtiä kuten oli Lapualla ja Jyväskylällä, joten nyt ei tarvitse kumarrella kuvia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät