Veto taipui Joensuulle miesten superpesiksen kärkikamppailussa

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten superpesis: Joensuun Maila – Vimpelin Veto 2-0 ( 4-2,3-2 )

Vimpelin Veto joutui taipumaan miesten superpesiksen kärkikamppailussa vahvassa vireessä olevalle Joensuun Mailalle. Täydet kolme pistettä ottelusta napanneen Joensuun ratkaisupelaajiksi nousivat hyvin ulkona palloja räpyläänsä liimannut ja sisällä kahdesti kentän kiertänyt Tuomas Jussila (4/8) sekä ensimmäisen jakson voiton kahdella lyödyllä juoksullaan pohjustanut Aleksi Rautiainen ( 5/6 ) ja toisella jaksolla isäntien kaikista juoksuista vastannut Juha Niemi (5/9).

MAINOS

Ottelun kolmostilanteet 15-13 voittaneesta Vedosta muiden yläpuolelle nousivat kertaalleen kentän kiertänyt ja hyviä otteita ulkokentällä esittänyt Mikko Kanala (4/7) sekä lukkarin tontilla kunnostautunut Janne Heimonen.

Ottelu ratkesi pitkälle kotiutustehoihin Joensuun onnistuessa 13 kotiutustilanteesta seitsemän kertaa Vedon jäädessä 14 kotiutusyrityksestään kolmeen juoksuun yhden juoksun tullessa harhaheitolla.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla Joensuu siirtyi kuskin paikalle toisen vuoroparin alussa siirtymällä Aleksi Rautiaisen, Mikko Kemppaisen ja Timo Kallion lyönneillä 3-0 johtoon. Veto tuli tasoittavallaan juoksun päähän Henri Puputin ja Perttu Ruuskan kotiutuksilla. Lisäjuoksuihin ei kuitenkaan enää rahkeet riittäneet. Jakson loppunumerot löi neljännen alussa Aleksi Rautiainen.

Veto oli toisen jakson voitossa kiinni aina neljänteen vuoropariin saakka. Janne Mäkelän löi  kolmannen alussa Vedon 1-0 johtoon, jonka jälkeen Joensuun ulkokenttä lahjoitti harhaheitolla Vedolle juoksun lisää. Jakson lopullinen ratkaisu nähtiin neljännen tasoittavalla Juha Niemen iskettyä ensin kakkospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti ja heti perään kolmossaumasta ottelun voittojuoksun.

– Puolipaksu peli. Varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla räpylä ei pitänyt emmekä päässeet missään vaiheessa painostamaan. Toisella jaksolla peli oli hyvin hallussa, mutta jaksovoitto olisi vaatinut parempaa onnistumista kotiutustilanteissa, kiteytti Vedon kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski.

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpelissä rantauimakoulu
Seuraava artikkeliAaltoa & Aarioita avattiin kuvataiteella, tanssilla ja messulla