25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Harri Koskisen näyttely avattiin Karstulan Himmelissä

Tämä vuosi on valtakunnallisesti Suomi 100-vuotisjuhlaa, mutta sitä vietetään myös Karstulan kunnan 150-vuotisjuhlana.

Artranta, luonnollista muotoilua -teemaan liittyen järjestettiin Karstulan Kruukkilassa näiden merkkivuosien kunniaksi muotoiluseminaari, joka kantoi nimeä Design Goes Karstula. Seminaarin suojelijaksi oli kutsuttu kansanedustaja Anne Kalmari ja muotoiluseminaarin päätteeksi avattiin Harri Koskisen näyttely.

MAINOS
Suomalaisen muotoilun ikoneista on Block-valaisin vuodelta 1996, jonka Harri Koskinen on suunnitellut.

Karstulan kunnanjohtaja Hilkka Hakala kertoi avauspuheenvuorossaan, että muotoilukesä Karstulassa juhlistaa omalta osaltaan Suomi 100 vuotta, mutta myös Karstula 150 vuotta.

Karstulaan on saatu korkealaatuista ja maailmallakin arvostettua osaamista. Suuri kiitos näistä yhteistyökuvioista on taiteilijoiden residenssi Artrannan, jonka tukikohta on evankelisessa opistossa. Paikkana Karstulan residenssi on hyvä, sillä luonnossahan on ideoiden pohjaton lähde.

Hannu Patamaa toimii Artranta ry:n puheenjohtajana ja kertoi, että Design Goes Karstula on ollut alusta asti mukana juhlavuoden 150 suunnittelussa. Karstulassa iloitaan siitä, että pienellä paikkakunnallakin on mahdollista loistaa osaamisella.

– Luovuus tuo tarinan, joka kiinnostaa. Ollaan rohkeita ja uskalletaan erottua, kannusti seminaarin suojelija Anne Kalmari.

Teollisuustaiteen liiton Ornamon toimitusjohtaja Salla Heinänen antoi myös uskoa siihen, että muotoilualaan kannattaa tulevaisuudessa satsata.

Muotoilua on muuallakin kuin Marimekossa tai Iittalassa. Muotoilulla on suurta vaikutusta tuotteen laatuun, loppukäyttöön sekä laadullisen kilpailukyvyn kohentamisessa. Salla Heinäsen mukaan pienyrittäjyys on Suomessa pikkuhiljaa nostamassa päätään.

Koska muotoilua on meillä joka puolella; rakentamisessa, teollisuudessa, liikenteessä, vaatteissa ja käyttötavaroissa, siinä on yhteistyökuvio, jota pitää enenevässä määrin osata hyödyntää.


Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät