8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Ankkurit taisteli tärkeän voiton

Miesten superpesis: Alajärven Ankkurit – Imatran Pallo-Veikot 2-1 (1-4,3-0,1-0)

Alajärven Ankkurit ja Imatran Pallo-Veikot pelasivat Kitrolla tasapäisesti miesten superpesiksen sarjapisteistä. Kaksijakoisen ottelun ratkaisu venyi supervuoroon, jossa Ankkurit nosti voittoon Henri Heikkinen iskemällä 1-2-tilanteessa kakkosjatkeelta pallon maisemiin, jolla kakkosella ollut Riku Niemi toi voittojuoksun.

MAINOS

Ottelun lopullisen ratkaisun iskeneen Heikkisen lisäksi Ankkureista muiden yläpuolelle nousivat sataprosenttisesti ykköstilanteet purkanut Nestori Yli-Sissala (7/9) sekä kaksi juoksua neljästä kotiutusyrityksestään lyönyt Sami Mikkolanaho (3/5) ja kolmoskopparin tontillaan näyttäviin suorituksiin kerta toisensa jälkeen venynyt Viljo Sillanpää (4/7). Maininnan ansaitsevat myös hyvin kakkoskärkenä kentällemenoissaan onnistunut ja kaksi juoksua tuonut Riku Niemi (4/6) sekä lukkaroinnillaan Imatran sisäpeliä varsinkin toisella jaksolla hyydyttänyt Ville Väliaho.

Kolmostilanteet 15-7 hävinneestä Imatran joukkueesta muiden yläpuolelle nousivat kolme juoksua yhtä monesta kotiutuspaikasta lyönyt jokeri Lauri Rönkkö (6/10) sekä hyvään peliesitykseen lautasen äärellä venynyt ja kertaalleen kentän kiertänyt Ville Liukku (6/10). Heidän ohellaan vieraiden parhaimmistoon nousi sataprosenttisesti kentällemenoissaan onnistunut ja kaksi juoksua tuonut jokerietenijä Lauri Kaartokallio (6/6).

Ottelun ensimmäisen jakson alussa Lauri Rönkkö vei Imatran 1-0 johtoon. Ankkureiden Sami Mikkolanahon lyömän tasoitusjuoksun jälkeen Imatra karkasi jaksovoittoon kahdesti kotiuttaneen Lauri Rönkön johdolla. Ankkureiden mahdollisuudet jaksovoittoon sulivat heikkoon kotiutustehoon, sillä jakson kolmostilanteet merkittiin isännille 6-5.

Toisella jaksolla kentälle juoksi sisuuntunut Ankkurilauma. Kakkoskärjestä numerolle kaksi vaihdettu Nestori Yli-Sissala toi onnistuneilla ykköskärjen puruillaan tehoa ykköskärjen peliin ja tulosta alkoi tulla. Jakson kaikki juoksut nähtiin ensimmäisen vuoroparin alussa Sami Mikkolanahon, Sasu Iivarisen ja Ville Väliahon lyödessä Ankkureille jaksovoittoon tarvittavat juoksut. Ankkureiden ylivoima näkyi myös jakson kolmostilanteissa, jotka se voitti 9-2.

Supervuorossa sisältä aloittanut Imatra sai kakkoskärjellään rakennettua kotiutustilanteen Juhani Myyryläiselle, jonka ratkaisulyönti nousi kuitenkin kopiksi. Tasoittavalla myös Ankkureiden ykköskärki epäonnistui kolmostilanteen rakentamisessa, mutta kakkoskärki hoiti homman kotiin Henri Heikkisen ottamattomalla kakkosjatkeen puhkaisulla.

– Tärkeät pisteet. Tiedettiin, että saadaan vastaan suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva Imatra. Onneksi sillä oli vastassa tänään taisteleva Ankkurijoukkue. Erityisesti haluan joukkueesta nostaa esille toisella jaksolla numerolla kaksi ykköstilanteet sataprosenttisella teholla purkaneen Nestori Yli-Sissalan, tiivisti Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen.
Voitollaan sarjataulukossa yhdenneksitoista noussut Ankkurit kohtaa Kitrolla seuraavassa ottelussaan ensi lauantaina klo 15 alkaen Kempeleen Kirin.
Torstai-lehti isännöi torstain AA-IPV -peliä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät