1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Villa Väinölän kunnostushanke meneillään

Alvar Aallon suunnitteleman vuosia tyhjänä olleen Villa Väinölän pitkään kestänyt remontti on tarkoitus viedä päätökseen Väinölä valmiiksi -hankkeella.

Villa Väinölän julkisivu on ollut monen värinen. Kuvataulu on esillä ”Mestarit yhdessä” –näyttelyssä Nelimarkka-museolla.

Keväällä saadun päätöksen mukaan Ely-keskus hyväksyi hankkeeseen reilun 26000 euron avustuksen. Kaupunki lisäsi keväällä omarahoitusosuutta vuoden 2017 investointiosassa 17168,20 eurolla.

MAINOS

Villa Väinölä on tarkoitus saada käyttökuntoon kesän aikana Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi. Remontoitavia kohteita ovat yläkerran parveke, kokoushuoneen, työpajatilan ja aulan sisäpinnat sekä kylpyhuone ja keittiö.

Ulkoa päin rakennuksen verhousta uusitaan alakerroksista ja maalaus pyritään saamaan alkuperäiseen väriinsä.

Käytännön töitä rakennuksessa on tekemässä restauroija Suvi Kivipelto. Teknisen johtaja Jouni Hännisen mukaan Suvin ammattitaito on erityisen tärkeää, että kohde saadaan pidettyä mahdollisimman paljon alkuperäisessä asussaan.

Myös museotoimenjohtaja Maria Lampinen on tyytyväinen Väinölän kunnostukseen. Hän työskentelee kaksivuotisessa hankkeessa ”Aallokko kutsuu.” Hankkeen tavoitteena on saada Alvar Aallon työtä arkkitehtina ja kohteita entistä arvostetumpaan tilaan.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät