12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Teerinevan kesäjuhlat alkavat

Alajärven Teerinevalla järjestetään jälleen heinäkuulla isot kesäjuhlat, parin vuoden tauon jälkeen. Tuhannen hengen teltta nostetaan nyt kahdeksannen kerran, 28. – 30.7. Marko ja Regina Peltokankaan pihapiiriin.

Teerinevan kesäjuhlat ovat odotettu tapahtuma. Tästä kertoo se, että monet ovat kyselleet, onko tänä kesänä juhlat Peltokankaalla.

MAINOS

Nyt on ilo kertoa, että Alajärven helluntaiseurakunta on jälleen järjestämässä useampipäiväiset kesäjuhlat teemalla ”Vanhan ajan telttajuhlat”.

Kesäjuhlien idean isäntä on Marko Peltokangas. Marko toivoo, että naapurien ja ystävien lisäksi ihmiset eri puolelta Järviseutua ja kauempaakin, suurin joukoin löytäisivät tiensä Vanhan ajan telttajuhlille.

Isäntäpari uskoo, että juhlille tullaan kohtaamaan Jumalaa, mutta myös tapaamaan tuttuja ja kesälomalaisia.

Kutsu kiitosjuhliin

Marko Peltokangas haluaa kesätapahtumalla julistaa sitä iloa, jonka hän on itse saanut kokea tullessaan uskoon vuonna 2007, kesäkonferenssissa Keuruulla. Uskoontulostaan Marko kertoo mm. Evankelista-lehdessä 2012.

– Istuimme konferenssin 2007 myöhäiskokouksessa, kokouksen alussa eräs mies sanoi, ” tänä iltana sinulle tapahtuu jotakin”, tiesin, että mies tarkoitti minua.

– Kokous eteni ja nuoret ylistivät Jumalaa äänekkäästi. Pyhän Hengen läsnäolo oli valtava, katsoin monta kertaa teltan kattoon, näkyykö Jumala siellä.

– Silloin tapahtui se, mitä olin pelännyt ja odottanut. Kari (pastori Kari K Korhonen) kysyi yllättäen, tahdotko antaa elämäsi Jeesukselle? Katsoin Karia suoraan silmiin ja sanoin, tahdon.
– Silloin minulta meni jalat alta, istuin penkille ja itkin.

– Sinä iltana minusta tuntui siltä, kuin likaiset haalarit olisi riisuttu pois ja päällä oli puhtaat, valkoiset vaatteet.

– Tunne oli tosi valtava, olin saanut kaikki syntini anteeksi, olo oli kevyt ja mahtava.
Markon uskoontulon jälkeen, seuraavana kesänä järjestettiin kiitosjuhlat. Näistä juhlista tulikin sitten lähes joka kesä toistuva perinne.

Teerinevan kesäjuhlille tullaan kaukaa

Kesäjuhlilla tapaakin juhlavieraita hyvinkin kaukaa. Saattaapa vastaan tulla vieras Ruotsista tai Amerikasta. Kesäjuhlille tulevan huomio kiinnittyy ensimmäisenä 27 metriseen rehutorniin ja isoon, 1000 hengen juhlatelttaan ja siisteihin autoriveihin läheisellä pellolla.

Isäntäpari Marko ja Regina Peltokankaalla riittää puuhaa juhlienkin aikana, mutta usein he ehtivät toivottamaan vieraat tervetulleiksi juhlille.

Teerinevan kesäjuhlilla onkin aivan omalaatuinen leppoisa tunnelma. Juhlavieraat viihtyvät maalaismaisemassa keskustellen ja nauttien tarjoilusta. Kenelläkään ei tunnu olevan kiirettä pois.

Tervetuloa vanhanajan telttajuhlille

Kesäjuhlilla on tarjolla vahvaa elämän leipää. Sanomassa keskitytään Jeesuksen ristin ja sovintoveren ympärille. Opetusta on myös Pyhästä Hengestä. Myös eri lauluryhmät laulavat.

Puhujiksi on tulossa perjantaista lauantaihin pastori Juho Vartiainen ja sunnuntaina pastori Erkki Hietanen. Musiikissa palvelevat mm. Jaana Pöllänen perjantaina, Eila Sillanpää & Ilosanoma-lauluryhmä lauantaina sekä Kristoforos -lauluyhtye sunnuntaina. Tilaisuudet johtaa Martti Ahvenlampi.

Alajärven helluntaiseurakunta toivottaa yhdessä isäntäpari Peltokankaan kanssa, kaikki lämpimästi tervetulleiksi Vanhan ajan kesäjuhlille Teerinevalle! Juhlapaikka löytyy osoitteella Pitkäsentie 319, Alajärvi.

Raili Ahvenlampi

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät