-5.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärven Antiikkiliike palvelee Paavolantorilla

Monet ovat luulleet Alajärven Antiikkiliikkeen lopettaneen toimintansa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Liike on muuttanut kuitenkin liiketilan paikkaa Paavolantorilla. Uusi liike on samassa liikekiinteistössä, mutta 25 metrin matkan päässä.

Entinen liike aloitti Pop Up -periaatteella neljän myyjän omistuksella Veikon Konetta vastapäätä. Nykyistä liikettä ylläpitävät Anni Möykkymäki ja Timo Vuorisalo.

MAINOS
Liikkeestä löytyy monenlaisia löytöjä vuosikymmenten takaa.

Alajärven Antiikista löytyy monenlaista antiikkia ja retroa. Liikkeessä on tuoleja, lasitavaraa ja monipuolista keräilytavaraa.

– Hankimme tavaraa liikkeeseen etenkin kuolinpesien kautta. Monet tuotteet, joita ei voi täällä kaupitella, viemme kirpputorille. Niissäkin on monenlaista tavaraa myynnissä. Kirpputoriin verrattuna erilaista toiminnassamme on, että me ostamme tänne tavarat. Kaikkia ei voi siellä myydä. Esimerkiksi lasitavara voi rikkoutua tai joutua vääriin käsiin kirpputorilta. Meillä taas ei kaupitella esimerkiksi vaatteita.

– Meille voi kaupata tavaraa kodeista suoraankin. Välillä pakettiauto ajaa pihaan ja kauppaa meille ylimääräiseksi jäänyttä tavaraa. Meillä on erillinen varastokin, missä on jonkin verran tuotteita. Aina pyrimme ostamaan myyjältä vähintään jotain. Sohvakalustot ja kirjahyllyt ovat niin isoja, että

Rompetoreilla ihmisten parissa

Syntyjään alajärveläinen Anni Möykkymäki asuu nykyään miehensä kotitilalla Kuortaneella.

– Lapsena kierreltiin vanhempien kanssa paljon toreilla. Isä kaupitteli toreilla ja talosta taloon mattoja. Muutakin tavaraa kaupiteltiin ja olin usein mukana. Itselleni taisin hankkia ensimmäiseksi Arabian tonttuaiheisen seinälautasen, muistelee Anni, jolla on nykyään laaja varasto antiikkitavaraa kotonaan.

Timo Vuorisalo on taustaltaan rakennusmiehiä, mutta on mieltynyt jo vuosien ajan antiikkitavaraan.
Timoa kiinnostavat erityisesti vanhat rahat. Täällä putiikissa on mukava rupatella ihmisten kanssa. Käymme myös eri puolilla Suomea järjestettävillä rompetoreilla myymässä.

– Täällä Alajärvellä on mukava pitää liikettä ja hintatasommekin on kohtuullinen. Etelä-Suomesta tulee usein asiakkaita, koska siellä hinnat ovat paljon korkeampia, kertovat yrittäjät.

Alajärven Antiikkiliike on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 11-17 ja lauantaisin kello 10-14. Liikkeen yrittäjät kutsuvat tutustumaan uuteen valoisaan liikkeeseen tulevana perjantaina 4.8. kello 11-17 kahvitarjoilun merkeissä.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät