13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Automaalaus J. Kataja-aho fiksaa ajoneuvot

Soinin teollisuusalueelle Sahatiellä on ajoneuvojen pellit saaneet fiksausta. Automaalaus J. Kataja-aho perusti yrityksen sen jälkeen, kun oli työskennellyt useita vuosia vieraalla kymmenisen vuotta.

– Olen ollut koulujen jälkeen isäni yrityksessä ST1:llä ja sen jälkeen Automaalaamo Lampi –yrityksessä Lehtimäellä. Oman yrityksen perustaminen vahvistui isänikin kannustuksesta, kertoo yksin toistaiseksi yrittävä Jere Kataja-aho.

MAINOS

Järvelän hallista löytyi vuokratilat hallista, mistä uudistettiin parinsadan neliön tilat automaalauskäyttöön.

– Tiloista löytyy maalauskammio lämmittimineen ja ilmanvaihtoineen. Hallissa onnistuu maalaustyöt pienistä kulkuneuvoista pakettiautoihin. Hiekkapuhalluslaitteilla onnistuu pienehköjen ruostekohtien hiominen ennen ruiskumaalausta.

Kataja-aho kertoo, että töitä on ollut riittävästi.

– Hankin yritykselle vakuutusyhtiöiden CAB –korjauskustannuslaskelma –ohjelman. Jos asiakkaalle sattuu pienehkö peltivaurio, vakuutusyhtiöön yhteyttä ottamalla pystyn sen jälkeen ohjelman avulla hoitamaan asiat kuntoon ilman tarkastuskäyntiä. Asiakashan ratkaisee, missä autonsa korjauttaa. Isompien vaurioiden jälkeen auto menee aika usein lunastukseen, Jere kertoo.

– Välillä on töitä niin kovasti, että olisi jopa toiselle tekijälle töitä. Toisen palkkaaminen on kuitenkin niin suuri kustannus, että yhdellä mennään toistaiseksi, kertoo nuori yrittäjä.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät