-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Vedon rutiini liikaa Kiteelle

Miesten superpesis: Vimpelin Veto – Kiteen Pallo-90 2-0 (4-1,10-0)

Vedon kone käynnistyi hitaasti ja Kitee oli jo viedä ensimmäisen jakson Sami Partasen neljännen alussa lyömällä juoksulla.

MAINOS

Veto kuitenkin rakensi tasoittavallaan ajolähdön Henri Puputille, joka iski ensin kakkossaumasta tasoituksen ja heti perään seuraavalla lyönnillään kolmosjatkeelta pallon Savonjokeen kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti.

– Kitee onnistui ensimmäisellä jakson alussa taktiikassaan, jossa laidat pidettiin vaihtotilanteessa kiinni ja keskityttiin pelkkään takatilannepelaamiseen.

– Kapteenimme Henri Puputti osoitti kuitenkin jakson lopussa loistavaa johtamista, jonka myötä tasaväkisenä alkanut ottelu kääntyi lopulta selvästi meille, kertasi Vedon kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski.

29-6 kolmostilanteet voittaneen Vedon voiton takuumiehiksi kohosivat kunnarin ja neljä tavallista juoksua iskeneen ja kaksi tuoneen Henri Puputin (9/15) ohella erehtymättömästi ykkös- ja kakkostilanteet purkanut ja kertaalleen kotiutuksessaan onnistunut Sami Haapakoski (11/11) sekä toisen jakson voiton lopullisesti Vedolle kunnarin ja kolme juoksua tuottaneella takakentän läpilyönnillään ratkaissut ja kahdesti kentän kiertänyt Jere Saukko (7/7).

Heidän lisäksi Vedosta muiden yläpuolelle nousivat kolme juoksua lyönyt ja kertaalleen kentän kiertänyt Janne Mäkelä sekä totutun varmoja otteita ulkona esittänyt ja sataprosenttisesti kärkilyönneissään onnistunut Severi Lassila (5/5).

Kiteen vähille kolmostilanteille jääneestä joukkueesta kunnostautuivat joukkueensa ainokaisesta juoksusta vastannut Sami Partanen (4/6) sekä kärkietenijänä kohtuullisesti kentällemenoissaan onnistunut ja vieraiden ainoan juoksun tuonut Topi Hurskainen (4/7).

– Tämä oli rutiinivoitto. Pidimme hyvällä ulkopelillä Kiteen vähillä kolmostilanteilla ja annoimme heille ainostaaan yhden juoksun, kiteytti Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Voitollaan Veto nousi ainakin hetkeksi sarjakärkeen. Runkosarjan voiton kannalta ratkaiseva kamppailu käydään ensi tiistaina kello 18 alkaen Joensuun Mehtimäessä Joensuun Mailan ja Vimpelin Vedon iskiessä yhteen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät