-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

LaVe päätti kauden tappolla Lappeenrannassa

Lavettaret vaisuja kotikentällään

LaVe-SMJ 0-2(2-6,0-3)

MAINOS

Lappajärven Veikkojen naiset olivat kadottaneet tiistain Kajaani- pelin hyvät otteet kauden viimeiseen kotiotteluun Seinäjoen Maila- Jusseja vastaan. Piritta Kärnä avasi kolmossaumalyönnillä heti ensimmäisessä vuorossa Veikkojen juoksutilin Kaisa Jaakkolan kipaistessa kotiin. Vieraat kuittasivat tasoittavallaan kolmella juoksulla emäntien pelatessa varsin tahmeasti. Ulkopelistä puuttui liike.

Toisessa vuoroparissa lavettaret kavensi juoksulla saman parivaljakon toimesta. Kärnä onnistui välilyönnillä kotiuttamaan Jaakkolan, mutta siihen eväät loppuivat. Jussit napsivat vielä kolme juoksua ja varmistivat jaksovoitolla puolivälieräpaikan Mansea vastaan.

Päätösjaksolle Veikot kadotti lopullisesti sisäpeliotteen. Kahdella kolmostilanteella ei yleensä pinnoja oteta. Vieraat olivat sen verran terävämpiä, että ansaitsivat kolmella lyödyllä juoksulla jaksovoiton. Toisen jakson emäntien ulkopelisuoritukset olivat huomattavasti pirteämpiä kuin avausjaksolla.

Lavettarien kärkietenijä Kaisa Jaakkola jatkoi vastustamattomia kentällemenoja. Vankalla itseluottamuksella hän onnistui viisi kertaa seitsemästä yrityksestä. Kaisa toi myös kotijoukkueen molemmat juoksut. Toisen palkinnon ansaitsi Essi Ritola hyvällä ulkopelillä vaikeuttaen seinäjokelaisten lyöntipeliä etenkin toisella jaksolla.

Veikkojen pelinjohtaja Jukka-Pekka Tuomela olisi halunnut tarjota uskolliselle kotiyleisölle pirteämpää peliä, kuin mitä nyt nähtiin. Paineita ei pitänyt olla sarjapaikan ratkettua jo viime viikonloppuna.

Pesä-Ysit – LaVe 2-0(3-1,4-1)

Lavettarien ensimmäinen kausi Superpesiksessä päättyi Pesä-Ysien vieraana Lappeenrannassa. Emännät ovat olleet viime peleissä vahvassa vireessä ja olivat nytkin sen verran terävämpiä, että ansaitsivat sarjapisteet.

Ottelussa ei herkuteltu tilanteilla. Etenkin Veikkojen neljä kotiutusyritystä kuudesta kolmostilanteesta palauttelevat mieliin keskikesän vaisut pelit.

Pesä- Ysit aloitti heti vahvasti tekemällä kahdessa ensimmäisessä vuorossa kolme juoksua. Veikkojen ainokaisen iski Kaisa Jaakkola. Jannika Lillunen toi sen pallon sirvahtaessa polttajan räpylästä.

Toisella jaksolla LaVen otteet mailan varressa hieman paranivat. Ensimmäisen vuoron tasoittavalla Riina Rantala tasoitti tilanteeksi 1-1 kakkospesän harhaheitolla, minkä jälkeen pari ansaittua yritystä eivät kuitenkan tuottaneet tulosta. Veikkojen kohtalaisesta ulkopelistä huolimatta Lappeenranta kolmannessa vuorossa etupäässä hyvillä välilyönneillä ratkaisi jakson edukseen.

Veikkojen parasta peliä esitti kärkikaksikko Kaisa Jaakkola Janina Männikkö. Kaisa meni taas kerran hyvin kentälle ja Janina vaihtoi onnistuneesti. Valitettavasti muulta osin lavettarien sisäpeli ei kulkenut toivotulla tavalla.

Kausi on nyt Lappajärven Veikkojen osalta paketoitu ja on aika suunnata katseet tulevaan kauteen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät