2.6 C
torstai 25.4.2024

Ankkurit vältti suoran putoamisen

Miesten superpesis: Kankaanpään Maila – Alajärven Ankkurit 0-2 (2-3,0-2)

Alajärven Ankkurit vältyy suoralta putoamiselta miesten superpesiksestä. Asia varmistui kun perjantaina Oulun Lipolta otettujen kahden sarjapisteen jatkoksi sinikeltaiset kävivät hakemassa sunnuntaina fanijoukkonsa kannustamana täydet kolme pistettä Kankaanpään Mailalta.

Mikäli Ankkureiden voittoputki jatkuu vielä ensi torstaina kello 17.30 alkaen Hyvinkään Tahkoa vastaan pelattavassa alemman loppusarjan viimeisessä ottelussa ovat saumat jopa suoraan säilymiseen olemassa mikäli Kankaanpään Maila voittaa samanaikaisesti vieraissa Oulun Lipon.

Ankkureiden voiton takuumieheksi nousi Kankaanpäässä kolme juoksua neljästä kotiutusyrityksestään lyönyt Sami Mikkolanaho (6/8). Hänen lisäkseen Ankkureista kunnostautuivat kolme juoksua tuonut Rami Mäkinen sekä ulkona kolmospolttajan tonttinsa puhtaana pitänyt ja sisällä juoksun lyönyt ja tuonut Henri Heikkinen (3/7).

Kankaanpään Mailan parhaimmistoon nousivat lähinnä ulkopelisuoritustensa perusteella Teemu Utunen ja Valtteri Kleemola.

Ankkurit oli sisäpelissään askeleen isäntä edellä ja vei kolmostilanteet niukasti 11-9. Kotiutusyritykset kolmoselta merkittiin Ankkureille lukemin 10-6.

Sami Mikkolanaho löi Ankkureille molempien jaksojen voittojuoksut. Ensimmäisellä jaksolla Mikkolanaho löi ensimmäisen tasoittavalla tasoitusjuoksun, jonka jälkeen Maila lahjoitti Ankkureille johtojuoksun harhaheitolla. Ville-Veikko Ollin lyötyä lukemat toisen alussa tasoihin nähtiin ensimmäisen jakson ratkaisu Ankkureiden tasoittavalla Sami Mikkolanahon kotiuttaessa Henri Heikkisen.

Toisella jaksolla Ankkurit teki jakson kolmesta kotiutusyrityksestään kaksi juoksua Sami Mikkolanahon ja Henri Heikkisen lyönneillä Kankaanpään jäädessä jakson kahdesta kotiutusyrityksestään juoksuitta. Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen oli erittäin tyytyväinen omiensa peliin tärkeässä pelissä.

– Sami Mikkolanahon kolme lyötyä juoksua ja kauden parhaimpiin kuuluva ulkopeliesitys toivat meille kolme arvokasta sarjapistettä, joilla suora putoaminen vältettiin.

Pattijoelle ja Imatralle kärsittyjen kirvelevien tappioiden jälkeen koko joukkue on hienosti noussut taistelemaan sarjapaikasta, Tästä on hyvä jatkaa kohti torstaina Kitrolla pelattavaa alemman loppusarjan päätösottelua Hyvinkään Tahkoa vastaan, kiteytti Iivarinen

Ankkureiden ja Hyvinkään Tahkon välinen ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 17.30