Ovi asennettuna talliin ja halliin

Mainos[adrotate banner="3"]

Heikki Mannila Vimpelistä myy ja asentaa ovia autotalleihin ja teollisuushalleihin ympäri vanhaa Vaasan lääniä. Länsi-Suomen Ovipalvelulla on ollut diili maahantuojan kanssa jo 12 vuotta.

– Ovet on suunniteltu niin, että yksi mies saa koottua ne paikalleen. Ne tulevat Crawfordin tehtailta Vimpelissä sijaitsevaan halliini, ja osa menee suoraan asiakkaan tontille. Toimitan ja asennan ovia sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin, Mannila kertoo.

MAINOS

Periaatteena on avaimet käteen. Tosin moottoritoimisissa, kaukosäätimellä ohjattavissa ovissa avaimia ei tarvita. Vain kymmenen prosenttia asiakkaista valitsee enää perinteisesti toimivan oven, Mannila toteaa.

– Hintaero käsikäyttöisten ja moottorikäyttöisten välillä on pieni. Moottorikäyttöisessä ei tarvita erillistä lukkoa, mikä laskee hintaa.

Autotalliovien merkki on Crawford ja teollisuushalliovien Normstahl Entrematic. Mannilalta saa tarvittaessa myös huollot kyseisiin oviin.

Mannila ei juuri harrasta mainontaa, mutta Vaasassa Minimanin hallissa on esittelyovi.

– Maahantuojalla on koko ajan perusmainonta päällä, joten myynti on kasvanut automaattisesti alkuajoista. Myös sitä kautta tulee paljon asiakkaita, että ihmiset kertovat toisilleen.

Prosentuaalisesti eniten työmaita on ollut Vaasassa, mutta Mannila aikoo silti asua ja pitää varastoa Vimpelissä.

Sesonkiaika on nyt alkamassa ja jatkuu tammikuun loppuun, jos vanhat merkit paikkansa pitävät.

– Keväisin, kun kukat kukkivat ja olisi parhaat ilmat tehdä hommia, tilauksia on vähiten. Sitä ei meinaa uskoa vieläkään, mutta niin se vain menee. Syksyn edetessä tarjouspyynnöt lisääntyvät ja kauppoja syntyy, Mannila toteaa.

Asiakaskunta koostuu yksityisistä ihmisistä, maatiloista ja yrityksistä.

Kaihdinkauppa hiljeni yhtäkkiä

Aikaisemmin Heikki Mannila toimitti kaihtimia, rullaverhoja, pystylamelliverhoja ja markiiseja ikkunoihin.

Hän osti nelisentoista vuotta sitten vimpeliläisen Tapion Linnan yrityksen, joka oli toiminut nimellä Linnan Kaihdin ja Markiisi. Sälekaihtimet ja rullaverhot tehtiin mittatilaustyönä omilla koneilla.

– Vuoden 2005 jälkeen kaihtimien kysyntä lähti nopeasti laskuun, kun kaihtimet alkoivat sisältyä samaan pakettiin ikkunatoimitusten kanssa, Mannila muistelee.

Uusi ura urkeni ovista, mutta ohessa Mannila toimittaa edelleen kaihtimia mittatilaustöinä asennuksineen.


Anne Savela

MAINOS
Edellinen artikkeliPoliisi tarvitsee pikaista etsintäapua!
Seuraava artikkeliPienpelikentällä liikutaan koulussa ja vapaa-ajalla