14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Aisaparin hanketoiminta esittäytyy viikonloppuna

Aisaparin Leader -rahoituksella on tuettu tällä kaudella jo toistasataa hyvää hanketta. On laitettu paikkoja kuntoon rakennuksissa ja ympäristöissä, kehitetty uusia toimintamuotoja, vahvistettu yritysten toimintaedellytyksiä ja synnytetty uusia työpaikkoja.

Toimialueeseen kuuluvat Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli, ja hankkeita on käynnissä alueen jokaisella paikkakunnalla.

MAINOS

Aisaparin hankkeet esittäytyvät 19.-20.8. Lakia-messuilla Lapualla. Osaston teemoina ovat tulevaisuus ja vaikuttavuus.

– Tarkoitus on osoittaa, kuinka monipuolisesti Leader-rahoitusta voi hyödyntää alueen kehittämisessä.

Hankkeilla voi kokeilla uusia toimintamuotoja ja tekniikkaa, kuten vaikkapa Evijärven palvelut mobiiliin -hankkeessa. Evijärven yrittäjät paketoivat hankkeessa paikkakunnan palvelut, nähtävyydet ja tapahtumat yhteisen mobiilisovelluksen alle.

Lapuan kansalaisopiston Mahdollisuuksien mediapaja -hanke tuo tietotekniikan ja virtuaalitodellisuuden kaikkien ulottuvilla ja Lapuan seudun ampujien hankkeessa rakennetaan digitekniikkaa ampumaradalle.

Suomen Sukututkimusseura täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja seuran Omat juuret -hanke on hyväksytty valtioneuvoston Suomi100-ohjelmaan. Messuilta voi jokainen käydä hakemassa kipinän sukututkimusharrastukseen.

Geologia on esillä useammassakin Aisaparin hankkeessa. Messuilla voi käydä tutustumassa Lapuan ja Kauhavan alueen geologisesti merkittäviin luonto- ja kulttuuriperintökohteisiin. Samantyyppinen selvitys on parhaillaan valmistumassa myös Lappajärven ympäristöstä – ja onpa kraatterisymboliikka mukana myös CraterRock-leirissä, jonka markkinointia on kehitetty hankkeen turvin.

Tunnetko sinä oman paikkakuntasi tai kyläsi nähtävyydet? Jos olet kiinnostunut kotiseutusi kohteista ja historiasta, ilmoittaudu mukaan Järvilakeuden kansalaisopiston PaTu-hankkeeseen. Hankkeessa on tarkoitus koota paikallistuntijoiden verkosto ja paketoida alueen omaleimaisuutta myös matkailullisesti markkinoitavaan muotoon.

Messuilla on mukana myöskin Aitio-hanke, jolla rakennetaan yhteistyötä esiintyvien ryhmien välille teatterissa, musiikissa ja muussa luovassa toiminnassa. Ryhmille on luvassa koulutusta esimerkiksi trailerivideoiden valmistukseen.

Osastolta saa tietoa myöskin kestävästä kylätoiminnasta ja pääsee tekemään kylätestin. Lisäksi voi käydä kysymässä rahoitusvinkkejä omiin hankeideoihin!

Päivi Kultalahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät