0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Ankkurit varmisti superpesispaikkansa

Miesten superpesis: Alajärven Ankkurit – Hyvinkään Tahko 1-0 (2-2,5-4)

Alajärven Ankkurit jatkaa miesten superpesiksessä myös ensi kaudella. Kolme alemman loppusarjan viimeistä peliään voittaneen Ankkureiden sarjapaikka varmistui Ankkureiden napatessa kahden pisteen arvoisen voiton Hyvinkään Tahkosta ja viimeisellä suoran säilyjän paikalla ollut Oulun Lippo jäi kotonaan pisteittä Kankaanpään Mailaa vastaan, jolloin pisteen takaa-ajoasemassa viimeiselle ottelukierrokselle lähtenyt Ankkurit nousi pisteellä Lipon ohi.

MAINOS

Ankkureiden voiton takuumiehiksi Hyvinkäätä vastaan nousivat kolme juoksua lyönyt ja kaksi tuonut Sami Mikkolanaho (4/9) sekä ykköspalkinnon arvoisesti sisä-ja ulkopelissään onnistunut Nestori Yli-Sissala (6/9).

Heidän lisäkseen Ankkureista muiden yläpuolelle nousivat ykköskärjessä kaksi juoksua mieheen tuoneet Viljo Sillanpää ( 3 / 4) sekä Rami Mäkinen (6/10) ,kaksi juoksua lyönyt Sasu Iivarinen sekä hyvän lukkaripelin ohella kertaalleen kotiutuksessaan onnistunut Ville Väliaho.

Tahkon selkeä ykkönen oli sekä vaihtolyönneissään että lukkaroinnissaan onnistunut Juha Puhtimäki (7/9), jonka ohella vieraiden parhaimmistoon nousivat kolme juoksua lyönyt Ville Kero (4/7) sekä ykkökärkenä kentän kahdesti kiertänyt Riku Hokkanen.

Kummatkin joukkueet pääsivät yrittämään kotiutusta kuusitoista kertaa Ankkureiden onnistuessa seitsemän ja Tahkon kuusi kertaa.

Tahko hallitsi ensimmäisen jakson alkua Ville Harjun ja Erik Lahden lyömillä juoksuilla. Ankkurit kuitenkin nousi viimeisen tasoittavallaan tasoihin Sami Mikkolanahon ja Sasu Iivarisen lyönneillä. Jakovoittoonkin oli sen jälkeen mahdollisuus, mutta Ville Keltikankaan kotiutusyritys jäi kopiksi polttolinjaan.

Toisella jaksolla Ankkurit siityi kuskin paikalle heti ensimmäisessä sisävuorossaan Sami Mikkolanahon ja Ville Väliahon lyödessä Ankkurit 2-0 johtoon. Henri Heikkinen ja Sasu Iivarinen ehtivät lyömään kolmannen alussa Ankkurit jo neljän juoksun karkumatkalle ennen kuin Tahko sai tasoittavallaan jakson avausjuoksunsa Ville Keron ja Ville Harjun lyönneillä.

Sami Mikkolanahon lyötyä Ankkurit neljännen alussa 5-2 johtoon nousi Tahko tasoittavallaan juoksun päähän Ville Keron kahdella kotiutuksella. Lisäjuoksuihinkin olisi Tahkolla ollut mahdollisuus, mutta ne kilpistyivät Ankkureiden erinomaisesti pelanneeseen ulkokenttään.

– Monen mutkan kautta tähän tilanteeseen ollaan tultu ja tikari kurkulla on jo jonkun aikaa jouduttu pelaamaan.Olen todella ylpeä tästä joukkueesta. Loppua kohden rivit tiivistyivät ja joukkue venyi tärkeissä peleissä parhaimpaansa, tiivisti Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen.

Ankkureiden ykköspalkitun Nestori Yli-Sissalan mukaan alemman loppusarjan viimeisten kolmen pelin voittolataus löytyi Imatralle kärsityn vierastappion jälkeen.

– Päätettiin näyttää että kuulumme tälle tasolle ja jos siitä selvitään niin on se meille tietynlainen mestaruus, selvitti Yli-Sissala.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät