0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Karhu kaatui Menkijärvellä eilen

Alajärvellä Menkijärven ja Kurejoen välisellä metsäalueella kaadettiin 155 -kiloinen, kahdeksanvuotias naaraskarhu eilen maanantaina.

Jahtiin osallistui satakunta metsästäjää ja käytössä oli viisi koiraa. Kun aamulla saatiin aamulla tuore jälkihavainto Borsbackan metsäautotien sähkölinjojen alta jälkihavainnon tarkasti luvanhaltija Jyrki Toivonen ja Alajärven alueen päällikkö Esko Keltikangas. Jälki todettiin totesi 15,5 sentin suuruiseksi ja näin ollen uroskarhulle kuuluvaksi.

MAINOS

Lupa karhunkaatoon alueella oli yhdelle isolle uroskarhulle ja yhdelle erauspennulle, niinpä kello seitsemän aikaan aamulla Menkijärven lentokentälle hälytettiin metsästäjät, joita saapuikin noin sata. Keltikangas organisoi jahdin ja jakoi metsästäjät. Jahti alkoi, koirat ottivat karhusta haukun nopeasti ja se pussitettiin teiden väliselle alueelle.

Toivanen ja Keltikangas ei antaneet lupaa karhun kaatamiseen, ennen kuin oli varmistettu että se on luvan mukainen iso uroskarhu. Asiaa lähdettin varmistamaan ja näköyhteys saatiinkin läheltä, kun iso musta karhu nousi takajaloilleen vajaan kymmenen metrin päässä metsästäjästä.

Ampumalupa annettiin ja puolen päivän aikoihin karhua ammuttiin. Kaato ei onnistunut ja koirat kadottivat jäljen. Kun koira vaihdettiin, jälki löytyi taas uudelleen. Karhu eteni ensimmäisestä ampumisesta noin 700 metriä ja sen jälkeen se kaadettiin Ville Toppisen ja Ari Hautakankaan yhteislaukauksella.

Jossain vaiheessa jahdin aikana koira oli vaihtanut alkuperäisestä uroskarhusta jahdin naaraskarhuun, joka luonnollisesti oli asian selvittyä kaadettava, koska sitä oli jo kertaalleen ammuttu.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät