1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Pohjanmaan sijoittuneet lentomissit Seinäjoelta ja Alajärveltä

Kauhajoen Konerieha järjestettiin kolmannen kerran. Tapahtuman järjestää vuosittain Air Pilot ry.

Tapahtuman yhteyteen tuotettiin ensimmäistä kertaa Miss Air Pilot 2017- kuvakisa. Kisa oli fiftari-tyyppinen ja 50-60 -luvun henkeen rakennettu. Miss Air Pilot kisan tuotti kisatuottaja, juontaja ja esiintymiskouluttaja Tarja Mantere.

MAINOS

Hän tuotti edellisenä viikonloppuna Suomen ja Pohjoismaiden suurimmille rekkafestivaaleille Power Truck Show -tapahtumaan Miss Power Truck 2017-kisan jo kymmenennen kerran.

Kisatuottaja kouluttaa aina kisoihinsa, joten aikaisempaa kisakokemusta ei vaadita. Kisan asut tulivat Seinäjoelta Pretty Poodle-liikkeestä, joka on erikoistunut fiftari- ja pin-up -tyyppiseen muotiin.

Miss Air Pilot 2017-kisaan osallistui viisi tyttöä. Enemmänkin tyttöjä oli alun perin mukana, mutta moni oli sairaana tai estyi muuten saapumasta, joten kisa järjestettiin viiden tytön voimin.

Kisassa valittiin Miss Air Pilot 2017-voittaja, Yleisön Suosikki sekä kisakuvaaja Pekka Suovaara valitsi Kuvauksellisimman kisatytön.

Kisan voitto meni Seinäjoelle 17-vuotiaalle Sofia Niemelle. Sofia sijoittui myös viikkoa aikaisemminkin olleessa Miss Power Truck-kisassa ensimmäiseksi perintöprinsessaksi, mutta nyt hän vei tässä kisassa voiton. Hän oli myös Yleisön Suosikki.

Sosiaalialaa opiskeleva tyttö on hyvin ulospäinsuuntautunut, jolla hymy säilyi kasvoilla kokoajan, loppupäivän sateestakin huolimatta.

Häntä kiinnostaa 50- 60-luvun pukeutuminen, joten fiftarikisa oli oikein sopiva hänelle.

Kuvauksellisimmaksi Miss Air Pilot 2017-tytöksi pääsi ykkössijalle 21-vuotias Miia Ollila Alajärveltä. Miia valittiin myös Miss Power Truck 2017-kisassa Yleisön Suosikiksi. Kisakuvaaja Pekka Suovaara halusi valita kaksi kuvauksellista ja Sofia Niemi oli hänen toinen valintansa.

Muita kisassa mukana olleita olivat Seinäjoelta Tiia Rajala, Kauhajoelta Miia Nimell ja Alahärmästä Mari Korkeakangas.

Tuomaristossa olivat päätuomarina bodyfitnesskisaaja ja vallitseva Pohjanmaan Neito Sonja-Sofia Rannanjärvi sekä pin-up-harrastaja Erika Immonen, seinäjokelainen meikkaaja-maskeeraaja Matleena Kallio, Käyttöauto Seinäjoelta automyyjä Jami Rintatalo, Air Pilot ry:stä Toni Vaarankorpi sekä Air Pilot ry:n puheenjohtaja Jari-Pekka Sivula.

Miss Air Pilot 2017-kisan pääpalkintosponsorina oli Vaasan laskuvarjokerho, joka lahjoitti ensimmäiselle lentomissille laskuvarjohyppykurssin. Kasvava tapahtuma tarjosi yleisölle elämyksen hienoista vanhoista ja uusista autoista ja lentokoneista Suomi 100-teemalla.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät