0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Veto varmisti välieräpaikkansa

Miesten superpesiksen 3. puolivälierä Vimpelin Veto – Kiteen Pallo 1-0 (7-2,4-4)

Veto välieriin voitoin 3-0

MAINOS

Vimpelin Veto pelaa miesten superpesiksen mitaleista jo yhdeksättä kertaa peräkkäin. Asia varmistui Vedon otettua keskiviikkona Saarikentällä kolmannen voiton puolivälieräparistaan Kiteen Pallosta.

Joukkueiden kahden aiemman puolivälierätaiston tapaan Kitee ei antautunut Vedolle helpolla, vaan piti ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähtenyttä Vetoa tiukoilla myös ratkaisevassa kolmannessa kohtaamisessa.

Vedon välieräpaikan takuumiehiksi nousivat sataprosenttisesti kärkilyönneissään onnistunut ja kaksi juoksua tuonut Mikko Kanala (7/7) sekä ottelun molemmat kotiutuspaikkansa hyödyntänyt ja ulkona kakkoskoparin tontillaan varmoja otteita esittänyt Mikko Haukkala (6/8).

Heidän lisäkseen Vedon tähtikaartiin ottelussa nousivat kahden lyödyn ja tuodun juoksun ohella sataprosenttisesti kakkostilanteet purkanut Henri Puputti (7/7). Vedon ykköskärkenä pelannut Olli Heikkala ( 4/5) kiersi kentän kolmesti samoin kuin numeroa kuusi hihassaan tällä kertaa kantanut Teemu Isoketo (2/3). Vedon jokeriosaston Janne Mäkelä löi kolme ja Perttu Ruuska kaksi juoksua.

Toisella jaksolla Vedon ahtaalle pistäneen Kiteen parhaimmistoon nousivat kertaalleen kotiutuksessaan onnistunut ja kakkostilanteiden puruissaan hyvin onnistunut Simo Rahunen (6/8) sekä kolmesti kentän kiertänyt jokerietenijä Veli-Matti Sigvart (5/6).

Veto rakensi sisällä tilanteita Kiteetä huomattavasti paremmin ja vei kolmostilanteet selvin 23-13 lukemin.

Ottelun ensimmäisen jakson kulminaatio nähtiin toisen tasoittavalla Henri Puputin, Tuomo Lönnmarkin, Perttu Ruuskan ja Janne Mäkelän lyödessä Vedolle jaksovoittoon tarvittavat juoksut.

Veto aloitti toisen jakson vahvasti. Janne Mäkelän lyötyä jakson avausjuoksun kiskaisi Mikko Haukkala kakkosrajasta pallon Savonjokeen kahden tavallisen juoksun arvoisesti.

Kitee ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan tuli toisen tasoittavallaan tasoihin Robert Tallbackan puhkaistua ensin kakkosrajasta kaksi juoksua, jonka jälkeen Joni Matikaisen löi tilanteeksi 3-3.

Vedon otteluvoiton taanneen neljännen juoksun löi neljännen alussa Perttu Ruuska kakkosrajavarrella.

Kitee pääsi vielä jakson lopussa tasoittamaan Simo Rahusen lyönnillä, mutta jaksovoittoon tarvittavaa juoksua se ei päässyt enää yrittämään. Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyäinen välieräpaikan varmistumiseen suoraan kolmessa pelissä.

– Se että Vimpelin Veto on yhdeksättä kertaa peräkkäin välierissä on kova juttu. On selvää että kun ennakkosuosikkina,pelataan niin puolivälierävaihe on aina arvaamaton otteluparin pystyessä pelaamaan pienellä riskillä. Nyt voimme viikon huilata ja harjoitella ennen ensi tiistaina alkavia välieriä ja se tulee todella tarpeeseen, tiivisti Kivimäki.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät