Roots musiikkia, esittelyä ja visailua Soini-viikolla

Mainos[adrotate banner="3"]

Lähtö Soini -viikkoon otettiin jo viime perjantaina, kun Roots musiikkia kuunneltiin kirkossa.

Roots, eli juurimusiikki viittaa populaarimusiikin alkuperään. Juurimusiikiksi kutsutaan varsinkin sellaisia pohjoisamerikkalaisen kansanmusiikin ja varhaisen populaarimusiikin tyylejä, jotka ovat vaikuttaneet rockmusiikin syntyyn ja kehitykseen.

MAINOS
Rauhoittavaa Roots-musiikkia kuultiin perjantaina Soinin kirkossa.

Tällaisia ovat varsinkin blues, kantri, bluegrass ja folkmusiikki eri muodoissaan. Joskus käsite laventuu tarkoittamaan myös näistä vaikutteita saaneita rockin varhaisia tyylisuuntauksia 1950-1970-luvuilla.

Juurimusiikista saivat vaikutteita reilut 200 yhtenäiskoulun oppilasta jo päivällä ja illalla oli vuorossa yleinen roots -musiikin ilta.

Kappaleet ”Väliaikainen” ja virret saivat uuden säväyksen eri tyylilajeille sovitettuna.
Roots -musiikki-illan tarjosivat Martta Valkeus, Markku Keski-Mäenpää, Jari Huvila ja Seppo Patteri. Musiikkikonsertit järjesti Kyläpääskyt ry.

Lauantaina kirjastossa ja liikekeskuksen pihapiirissä oli Kennelliitton lukukoira esittäytymässä. Liikekeskuksen pihapiirissä oli urheiluseurojen esittelyä ja toimintaa.

Kirjasto oli avoinna myös sunnuntaina satutunnin merkeissä. Frisbeegolfia kisailtiin viikkokisojen merkeissä ja tulevana sunnuntaina kisat jatkuvat Lintuharjun radalla.

Oltermannin sauva Löytömäelle

Soini-visailua kisailtiin jo 31. kerran. Vuosittaisessa visailussa 2-4 -henkisiä joukkueita on ollut yleensä kymmenkunta. Tänä vuonna visailuun osallistui yhdeksän joukkuetta.

Kilpailukysymykset laativat viime vuoden voittajat eli yli-ikäiset (Tauno Leppänen, Matti Keisala, Eino Koskela ja Mikko Rasinmäki).

Kysymykset koskettivat mm. paikkakunnalla syntynyttä kolmea ministeriä tai kansanedustajaa, Velin Vinken voittovuosi ja paikkakunta ja Noora Hautakankaan missikisan voittovuosi.

Voittajaksi nousi jälleen kerran Löytömäki 11 pistettä, II LC Soini 10 ja III Ulvovat Sudet, Kirkonkylän Seniorit sekä Kukonkylä 9 pistettä.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliPohjanmaan sijoittuneet lentomissit Seinäjoelta ja Alajärveltä
Seuraava artikkeliRPEAT eSports kiinnittää uuden CSGO -joukkueen