-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Alajärvellä avautuu nyt mahdollisuus judoharrastukselle!

Kun Jukka Alahäivälä muutti perheineen maaliskuussa Alajärvelle Keuruulta, jäi taakse pitkä judoharrastus ja Keuruun Kejubon päävalmentajan tehtävät.

Jukka Alahäivälä suosittelee judoa vaikka koko perheen harrastukseksi.

Mieli paloi tatamille kuitenkin edelleen ja koska uudella kotipaikkakunnalla ei lajin harrastusta ollut, päätti Jukka tarttua toimeen ja korjata asian.

MAINOS

Ensi tiistaina Alajärvellä starttaakin nyt Jukan oman toiminimen kautta judon peruskurssit yhteistilaisuudella. Tarjolla on toimintaa niin junioreille kuin aikuisillekin ja judo on laji, joka sopii kaiken ikäisille miehille ja naisille – vaikka perheen yhteiseksi harrastukseksi!

Pehmeä tie

Judo on maailman levinnein ja harrastajamäärältään suosituin kamppailulaji. Judo tarkoittaa pehmeää tietä, eli tekniikoissa ei ole tarkoituksena vahingoittaa vastustajaa.

Judon tekniikat luokitellaan heittoihin, sidontoihin, lukkoihin sekä kuristuksiin. Peruskurssille ovat tervetulleita kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta, sillä kaikki aloittavat samalta viivalta.

– Alajärvi on tunnettu pesäpallosta ja jääkiekosta, Jukka toteaa ja sanoo, että judo toimii hyvin myös näiden lajien rinnalla ja niitä tukemassa. Judon kaltainen monipuolinen kamppailuharrastus toimii hyvin oheisharjoitteluna tukemassa omaa päälajia.

– Judossa kehon ja mielen hallinta sekä jalkalihakset kehittyvät, mikä on todella tärkeää joukkuelajeissa.

Mukaan junioreiden kursseille onko ilmoittautunut jo parikymmentä 7-14 -vuotiasta, eli junnujen joukossa uusi harrastusmahdollisuus on otettu innolla vastaan. Myös aikuisissa on ollut kiinnostusta, mutta ei samassa määrin kuin junnuilla.

Jukka Alahäivälä kuitenkin uskoo, että kunhan asia tulee tutummaksi, niin aikuisiakin harrastajia löytyy yhä enemmän. Harjoitukset tullaan pitämään Alajärven budo-, fitnes-centerillä Hoiskon Nesteen takana olevassa punaisessa rakennuksessa, jossa tilaa on käytettävissä todella hyvin.

Jukan mukaan laji sopii ihan kenelle tahansa, edes mitään erityisen hyvää pohjakuntoa ei tarvita. Harjoitukset tehdään omalla ja vastustajan painolla.

Jukka itse lähti judon pariin vuonna 2003. Hän oli sitä ennen pelannut jääkiekkoa, mutta homman mennessä liian totiseksi nuori mies ei enää syttynyt lajiin ja ilmoitti vanhemmilleen, että jääkiekko oli hänen osaltaan siinä.

Viikon kuluttua tuosta Jukka huomasi ilmoituksen alkavasta judon peruskurssista. Loppu onkin sitten legendaa. Jukka on nykyisin koulutettu kamppailulajien monitaituri, Keuruun kamppailuseuran entinen päävalmentaja ja judoliiton kouluttaja vuosilta 2014-2017.

Uuden harrastuksen aloittamiseen on nyt mahdollisuus Alajärvellä, kun tulevana tiistaina 5.9. kello 17.30-19 on yhteinen aloitustilaisuus kaikille peruskurssin aloittaville. Aikuisten harjoitusajat tulevat jatkossa olemaan tiistaisin kello 17.30-19 ja torstaisin kello 18.30-20 sekä junioreiden torstaisin kello 17-18.30.

Varustukseksi osallistuja tarvitsee vain t-paidan, verryttelyhousut ha juomapullon. Lajiin kuuluva harjoituspuku hommataan syksyn aikana yhteistilauksella. Koko syyskauden hinta on 65 euroa osallistujalta ja mukaan mielivien tulee ilmoittautua viimeistään 1.9. Juhalle osoitteella jukka.alahaivala@wippies.fi.

Tuula Jokiaho

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät