Kutsuttu kuuntelemaan 

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomen kirkon elämässä sielunhoidolla ja ripillä on pitkät perinteet ja sielunhoito on yksi osa myös pappeutta. Tämän lisäksi sielunhoidossa ovat kysyttyjä myös seurakunnan muut työntekijät ja maallikot.
Sanotaan, että kuuntelemisen taito on lahjaa ja siihen voi myös itseään kasvattaa. 

Alajärven seurakunnassa on sielunhoito ollut esillä monella tapaa. Nyt asiaan ovat syvällisemmin vihkiytyneet Lehtimäen kappelin diakoni Ulla Anttila ja Ritva Leppäaho joka on työskennellyt osastonhoitajan mielenterveyskeskuksessa.

MAINOS

He osallistuvat Samaria akatemian ry:n järjestämään kaksi vuotta kestävään kristilliseen ratkaisukeskeiseen terapiakoulutukseen Vaasassa.   

– Työurani aikana olen tehnyt sekä yksilö- että ryhmäterapiaa ja työnohjausta. Nyt kun on aikaa ja tuli mahdollisuus perehtyä ratkaisukeskeiseen terapiaan, myös kristillisestä näkökulmasta, alkoi asia kiinnostaa ja hakeuduin koulutukseen, toteaa Ritva.

– Koulutuksen aikana tutustumme kristilliseen ihmiskäsitykseen ja opiskelemme ratkaisukeskeistä terapiaa. Ratkaistukeskeinen terapia on tavoitteellisista, tulevaisuuteen suuntautuvaa sekä voimavarakeskeistä. Siinä kartoitetaan ongelmat ja etsitään ratkaisuja elämän pulmatilanteisiin luottamuksellisessa yhteistyösuhteessa asiakkaan kanssa.

– Terapiassa muodostetaan mielikuva siitä, miten asiat ovat kun ne ovat hyvin, toteaa Ritva Leppäaho. 

Ratkaisukeskeinen kristillinen terapia on pitkäjänteistä ja terapiassa asiakas yhdessä terapeutin kanssa etsii ja löytää uusia oivalluksia ja ratkaisumalleja elämäänsä. 

– Kyse on aina myös prosessista kristillisessä sielunhoitotyössä. Oma työni diakonina on jo arjessa ihmisten kohtaamista ja kuuntelemista ja siksi koulutus tukee myös siltä osin virkatyötäni, miettii Ulla. 

Koulutukseen kuuluu oma terapia/työnohjaus ja asiakkaiden vastaanotot. Siksi sekä Ulla, että Ritva ovat käytettävissä, jos koet tarvetta kahdenkeskiselle, luottamukselliselle keskustelulle, voit ottaa yhteyttä. Ulla, puh. 044 327 1108 tai Ritva, puh. 044 519 1544. Tapaamiset sovitaan aina erikseen. 


Tiina Akomeah 

MAINOS
Edellinen artikkeliMeppi Merja Kyllönen paljasti Alajärvellä 100 vuotiaan Suomen oman maton
Seuraava artikkeliAlajärvellä avautuu nyt mahdollisuus judoharrastukselle!