-1.6 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Pajakurssit starttaavat Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistolla

Möksyssä Heikkilän pajalla pääsee jälleen opettelemaan sepän taitoja. Tälle syksylle kansalaisopiston kursseja on kyläsepän pajalle tulossa sepän työt-kurssi, taontapiiri naisille ja hiilimiilukurssi. Jokaiselle kurssille on ennakkoilmoittautuminen.

Kyläseppä on jo 22 vuoden aikana oppinut miten rauta taipuu.

Sepän työt – kurssilla opetellaan valmistamaan käyttö- ja koriste-esineitä. Naisille suunnatulla taontakurssilla lähdetään liikkeelle ensin harjoitustyöstä, jonka jälkeen pääse kokeilemaan käyttö- tai koriste-esineen valmistamista.

MAINOS

Kuuden päivän kestävällä hiilimiilukurssilla opetellaan kasaus, peitto sekä hiilien valmistus. Miilusta saatavat hiilet ovat käyttövalmiita esimerkiksi grilliin tai sepän pajalla ahjoon.

Jos riittävästi kiinnostusta riittää puukkokurssille, niin kevät talvi olisi sille otollista aikaa. Se on tarkoitus pitää viikonloppukurssina. Jokainen puukon tekijä tekee myös tupen kurssin aikana.

Kyläseppä Kyösti Heikkilä muistelee, että nyt lähtee viidestoista talvi, jolloin järjestetään pajakursseja. Kiinnostusta ja kysyntää on ollut koko ajan. Myös naisille suunnattuja kursseja kysytään aika ajoin.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät