8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Veto otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Miesten superpesiksen 1. välierä: Vimpelin Veto – Kouvolan Pallonlyöjät 2-1s (3-5,11-5,1-0)

Ilman Sami Haapakoskea ensimmäiseen välieräotteluunsa lähteneen Vimpelin ulkopeli ei kestänyt Kouvolan ensimmäisen jakson vahvaa lyöntipeliä. Vedon parhaana palkitun Mikko Kanalan toisen jakson alun 0-tilanteen kunnari kolmosjatkeelta nosti kuitenkin Vedon ottelussa kuskin paikalle.

MAINOS

Ottelun voittojuoksusta vastasi supervuoron tasoittavalla Janne Mäkelä, jonka kakkospuolen kumuralla kotiin ehti Teemu Isoketo.

Dramatiikkaa otteluun toi Vedon Matias Rinta-ahon ensimmäisen jakson loppupuolella tapahtunut loukkaantuminen pallon kiinniottotilanteessa.

Siepparina pelaavan Rinta-ahon loukkaantuminen sekoitti hetkeksi Vedon ulkopelikuviot, mutta toisella jaksolla superpesisdybyttinsä kolmospolttajana tehnyt Perttu Ruuska sekä etukentälle polttolinjasta siirretty Olli Heikkala sopeutuivat uusille pelipaikoilleen nopeasti,

Kunnarinsa lisäksi viisi juoksua tuonut ja kentän korkeimman kärkilyöntimäärän naputelleen Mikko Kanalan (12/13) lisäksi Vedosta muiden yläpuolelle nousivat kunnarin ja neljä tavallista juoksua lyönyt ja kolme kertaa kentän kiertänyt Tuomo Lönnmark (9/11) sekä neljä juoksua kuudesta kotiutusyrityksestään lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Perttu Ruuska (4/7) ja supervuoron alussa Juha Korhosen kotiutustilanteessa lyömästä kumurasta haamukopin napannut Henri Puputti. Puputti kuului myös sisällä Vedon onnistujiin purkamalla kakkostilanteet sataprosenttisesti (5/5).

24-23 kolmostilanteet hävinneen Kouvolan parhaimmistoon nousivat vaihtolyönneissään onnistunut Anssi Lammila (10/10) sekä neljä juoksua kahdeksasta kotiutusyrityksestään lyönyt Juha Korhonen (6/12)
Kouvola hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa alusta loppuun kaksi juoksua mieheen iskeneiden Juha Korhosen ja Sasu Toikan lyödessä jaksovoittoon tarvittavat juoksut.

Vedosta juoksuista vastasivat 1-2 kavennusjuoksun lyönyt Olli Heikkala ja jakson lopussa saman lyöntivuoron aikana kahdella eri lyönnillä kaksi juoksua lyönyt Perttu Ruuska.

Toisen jakson aluksi Mikko Kanala löi pallon 0-tilanteessa Savonjokeen kunnarin arvoisesti, jonka jälkeen Perttu Ruuska, Tuomo Lönnmark, Mikko Haukkala ja Janne Mäkelä löivät Vedon 5-0 johtoon. Jakson lopullinen ratkaisun iski neljännen alussa Tuomo Lönnmark, jonka Savonjokeen päätynyt kolmosrajaveto tyhjensi pajatson siivittäen Vedon selvään jaksovoittoon.

Supervuoron sisältä aloittanut Kouvola pääsi yrittämään kotiutusta kolmesti, mutta Juha Korhosen, Matti Latvalan ja Sasu Toikan yritykset kilpistyivät Vedon mainiosti pelanneeseen ulkokenttään.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen voitolliseen välieräavaukseen.

– Hieno taistelu joukkueelta ja yleisökin oli hienosti tukenamme. Tänään peliin laadittu sapluuna venyi Rinta-ahon loukkaantumisen takia. Pelimme oli sietämistä ja yksi tilanne kerrallaan selviämistä. Tehtiin supervuorossa ulkona voittavia suorituksia ja pystyttiin tasoittavalla tekemään ratkaiseva juoksu, vaikka Mäkelän lyönnissä etenijä hieman nukahtikin, kertasi Kivimäki.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät