Veto voiton päässä finaalipaikasta

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten superpesiksen 3. välierä Vimpelin Veto – Kouvolan Pallonlyöjät 1-0 (7-3,5-5)

Tilanne ottelusarjassa 2-1 Vedolle

MAINOS

Vimpelin Veto ja Kouvolan Pallonlyöjät tarjosivat Saarikentän kesän tähänastiselle ennätysyleisölle (3005 katsojaa ) vaiherikkaan ottelun, jossa jännitystä riitti ottelun viimeiseen lyöntiin saakka Kouvolan noustessa toisen jakson kolmannessa vuorossa 5-0 tappioasemasta tasoihin.

Kouvolalla tarjoutui neljännen tasoittavalla myös mahdollisuus siirtää ottelun lopullinen ratkaisu supervuoroon, mutta Severi Lassila teki Juha Korhosen kakkossaumaan suuntaamasta merkatusta kotiutuslyönnistä kolmannen palon jonka jälkeen Veto pääsi tuulettamaan kolmesta voitosta ratkeavan ottelusarjan toista voittoa.

27-17 kolmostilanteet voittaneen Vedon avainpelaajistoon nousivat ottelussa sataprosenttisesti vaihtolyönneissään onnistunut sekä juoksun lyönyt ja tuonut Henri Puputti (10/10) sekä ensimmäisen jakson voiton kunnarin ja yhden tavallisen juoksun tuottaneella lyönnillä ratkaissut Olli Heikkala (4/4), joka kunnostautui myös etenijänä kolmella tuodulla juoksullaan.

Heidän ohellaan Vedon kirkkaimpina tähtinä loistivat viisi juoksua kahdeksasta kotiutusyrityksestään lyönyt Janne Mäkelä (9/12) sekä hyvin kakkostilanteiden puruissaan onnistunut ja neljästi kentän kiertänyt Mikko Kanala (8/10).

Ilman Toni Laaksoa ja Matti Latvalaa pelanneen Kouvolan parhaimmistoon nousivat kaksi juoksua mieheen lyöneet Sasu Toikka (6/11) sekä Juha Korhonen (3/6).

Vedon kokoonpanosta olivat poissa ensimmäisessä välieräottelussa  polvensa loukannut Matias Rinta-aho sekä Kiteetä vastaan pelatun puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut Sami Haapakoski.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla juoksuja tehtaiiiltiin tasatahtiin aina Vedon kolmannen vuroparin täyttävälle saakka, johon lähdettiin vieraiden niukassa 2-3 johtoasemassa.

Janne Mäkelän lyömän tasoitusjuoksun jälkeen iski Olli Heikkala Kouvolan kakkoskopparin Tommi Mäentaustan räpylän kautta Savonjokeen kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti, jonka jälkeen jaksovoiton Vedolle varmistivat kotiutuksillaan Perttu Ruuska ja Tuomo Lönnmark.

Toisella jaksolla  Veto näytti jo  ensimmäisessä sisävuorossaan  karkaavan jaksovoittoon kaksi juoksua kakkosjatkeelta puhkaisseen Janne Mäkelän ja kertaalleen kotiuttaneiden Henri Puputin ja Arttu Ruuskan lyödessä taululle 4-0 johtolukemat.

Arttu Ruuskan lyötyä toisen vuoroparin alussa Vedon 5-0 johtoon luultiin Kouvolan selkärangan taittuneen. Kolmannen tasoittavallaan vieraat kuitenkin tekivät Vedon ulkokentän huonojen palautusheittojen avustamana peräti viisi juoksua kahdesti saman lyöntivuoron aikana kotiuttaneen Juha Korhosen johdolla. Kouvolan haaveet supervuorosta kilpistyivät kuitenkin tiivistä peliä pelanneeseen Vedon ulkokenttään.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen omiensa peliesitykseen ja ottelun tunnelmaan.

– Mahtava ottelu ja hieno yleisö. Saarikenttä alkaa näyttää sellaiselta paikalta mikä se tässä vaiheessa kautta pitää ollakkin. Joukkueen tunnelataus oli kohdillaan alusta saakka.

– Lähdettiin pelaamaan rennon kovaa voitosta ja yhtä ulkovuoroa lukuunottamatta onnistuimme siinä loistavasti. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamisemme ei loppunut selvän johtoaseman menettämiseen. Sisällä miedän pitää kuitenkin vielä parantaa. Tiistaina lähdemme Kouvolaan katkaisemaan ottelusarja, päätti Kivimäki.

MAINOS
Edellinen artikkeliSyyskuun postimerkeissä värienergiaa – rullapostimerkit palaavat valikoimaan
Seuraava artikkeliLennun Tupa avautuu Lehtimäellä lokakuussa