0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Kimmo Peltolalta kokonaisvaltaista hyvinvointia nyt myös Alajärvellä

Kehon ja mielen hoitokeskus Body Mind Center on vuonna 2012 perustettu hoitoalan yritys Ähtärissä. Yrityksen toimintaperiaatteena on tarjota asiakkaille kokonaisvaltaista hyvinvointia hoitojen ja harjoitteiden kautta.

Kiinalaisessa terveysliikunnassa liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään oman hengityksen tahdissa.

Tähän tarjoutuu tilaisuus nyt myös Alajärvellä, jossa yrityksen omistaja osteopaatti/psykoterapeutti (YET, Kela/Valvira pätevyys) Kimmo Peltola ottaa asiakkaita vastaan Koivuluoman hoitolassa, osoitteessa Välikatu 10.

MAINOS

Peltolalla on pitkä kokemus hoitotyöstä. Hän on tehnyt fysikaalisia hoitoja jo 25 vuotta, akupunktuuria 20 vuotta, osteopatiaa 15 vuotta, hypnoterapiaa 10 vuotta ja psykoterapiaa viisi vuotta.

Kiinalainen terveysliikunta

Kimmo Peltola on vetänyt kiinalaisia TAI-CHI-KUNG terveysliikuntakursseja vuodesta 1993, eli 24 vuoden ajan. Alajärven kansalaisopistoon tällainen kurssi on myös luvassa tänä syksynä.

Tämä kiinalainen terveysliikuntamuoto jota on Kiinan lisäksi tutkittu paljon nykyään myös USA:ssa, edistää harjoittajansa fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Tutkimukset ovat todistaneet että sen harjoittajat elävät terveempinä kuin verrokkiryhmä, joka ei tätä lajia harrasta.

TAI-CHI-KUNG tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa ja vaikuttaa siten koko elimistön toimintaan tasapainottavasti. Myös vasemman ja oikean aivopuoliskon toiminta tasapainottuu, jonka myötä harjoittaja tuntee harmonista ja hyvää oloa.

Tutkimukset osoittavatkin että harjoittelu tehostaa koko kehon ja myös aivojen verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Näin ollen harjoittelu sopii erittäin hyvin kaikille jotka haluavat edistää kehon ja mielen terveyttään. Hyvää vaikutusta on muun muassa se että stressin oireet vähenevät. Jotkut kokevat päänsäryn ja migreenin vähentyneen sekä vatsavaivojen helpottuneen.

Rauhallinen liikuntamuoto

TAI-CHI-KUNG harjoittelu sopii erittäin hyvin myös sydänvaivoista kärsiville senkin puolesta, että se on rauhallinen liikuntamuoto. Harjoittelu sopii hyvin myös monille neurologisista vaivoista kärsiville kuten Parkinson potilaille.

Sillä on myös muistisairauksia ehkäisevä vaikutus aivojen verenkiertoa huomattavasti lisäävän ominaisuutensa vuoksi. Myös monien lihas- ja nivelongelmat vähenevät harjoittelun myötä.

Tämä liikuntamuoto kehittää myös harjoittajansa tasapainoa ja koordinaatiota. – Syksyn liukkaitten kelien tullen pysyy paremmin pystyssä. Tästä on selvää näyttöä, Kimmo Peltola kertoo.

TAI-CHI -liikkeet on otettu kiinalaisesta KUNG-FU:sta eli liikkeet toimivat myös itsepuolustuksessa. Harjoittelulla on myös keskittymiskykyä lisäävä vaikutus ja sopii hyvin muun muassa opiskelijoille ja työelämässä oleville.

Hoitoa kaikkiin kehon ongelmiin

Kimmo Peltola tarjoaa hoitoa kaikkiin kehon ja mielen ongelmiin. Tyypillisimpiä asiakkaita ovat tuki- ja liikuntaelimistön kivuista ja säryistä kärsivät. Apua häneltä haetaan myös masennukseen, ahdistukseen ja paniikkihäiriöihin.

Ihmisläheinen hoitoala alkoi kiinnostaa Kimmo Peltolaa jo lukioaikana ja ammatin valinta oli selvä. Oikeastaan viitteitä tälle alalle hänellä oli jo lapsena. Ensimmäinen hoidettava Kimmolla oli naapurin isäntä jonka selkävaivoja hän viisivuotiaana helpotti kävelemällä hänen selkänsä päällä. – Palkaksi kilahti yksi markka kouraan, Kimmo naurahtaa.

Kiinalainen hoitoala alkoi kiinnostaa Peltolaa hänen Kuntohoitaja opiskelunsa aikana ja hän lähti alaa opiskelemaan. Alkuun oli neljän vuoden opiskelujakso 90-luvun alkupuolella. Ala vaatii kuitenkin jatkuvaa kouluttautumista. Kimmo Peltola myös kouluttaa TAI-CHI-KUNG -ohjaajia ja akupuntuurihoitajia.

Terttu Paananen

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät