Lappajärvellä palkittiin ahkerasti lukevia lapsia!

18
Mainos[adrotate banner="3"]

Lappajärven kirjastossa palkittiin kesän lukupassin Oona tai Onni Oravan palauttaneet. Jokainen palauttanut sai lukudiplomin sekä palkinnon ja eniten passeja palauttanut poika ja tyttö palkittiin lisäksi Infon lahjakortilla.

Tänä kesänä 20 lasta suoritti lukupassin! Oona Oravan (1-3 lk) lukupasseja palautettiin 27 ja Onni Oravan (4-6 lk) lukupasseja puolestaan 20 kappaletta, joku lapsi suoritti jopa kymmenen passia.
Kesän lukupassi on otettu Lappajärvellä käyttöön 2015 alkaen. Tällä on haluttu innostaa lapsia lukemaan, löytämään lukemisen houkutuksen ja koukutuksen sekä ilon.

MAINOS

Ensimmäisenä vuonna passin palauttajia oli kymmenen ja seuraavana vuonna 2016 lukupassin palauttajia oli 16. Koska tänä vuonna passeja palautti jo 20 lasta, niin määrä on mukavasti noussut.

Tähän mennessä jokainen on saanut lukudiplomin lisäksi palkinnon. Kesän lukupassista on käyty kertomassa keväällä alakouluissa ja samalla vinkattu listoilla olevia kirjoja.

Lukupassin periaate on, että Lukupassiin saa leiman tai tarran aina yhdestä luetusta kirjasta. Lukupassi on täysi, kun on lukenut yhteensä kahdeksan kirjaa.

Neljä kirjaa valitaan Lukupassilistalta ja neljä kirjaa saa valita vapaasti. Myös vanhempien tai isovanhempien kanssa ääneen luetut tai äänikirjana kuunnellut lasketaan! Passiin on kirjoja palauttaessa saanut leiman tai tarran.

Lukupassien kirjalistoja on muokattu vähän joka vuosi. Pyrkimyksenä on tuoda esille uudempaa ja pääosin kotimaista lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä jonkun verran tietokirjallisuutta. Tarjolla on ollut urheilua, jännitystä, seikkailua, fantasiaa sekä eläin- ja huumoriaiheisia kirjoja.

Oona Oravan passin kirjalistassa on ollut lisäksi kuvakirjoja ja helppolukuisia kirjasarjoja. Onni Oravan passin kirjalistaan on otettu mukaan jonkin verran klassikoita kuten esimerkiksi Anni Polvan Tiina-kirjoja tai Astrid Lindgrenin Veljeni, leijonamieli.

Lukupassien maskotit ovat kirjaston pehmo-oravat, joille annettiin nimeksi Oona ja Onni. Lukupasseja on kaksi erilaista.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa