0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Nelimarkka-museossa vilkas kesä

Nelimarkka-museon kävijämäärät ovat edelleen kasvussa. Museossa on vieraillut elokuun loppuun mennessä reilu 4500 henkeä, mikä on yli tuhat kävijää enemmän kuin vuonna 2016 samaan aikaan. Asukaslukuun suhteutettuna kävijöitä on ollut paljon moneen suureen museoonkin verrattuna.

Museoiden kävijämäärät ovat viime vuosina nousseet kautta maan. Nelimarkka-museossa kasvavien kävijämäärien syitä ovat esimerkiksi lisääntyneet koululaisvierailut, museokortin suosio sekä Suomi 100 -juhlavuosi ja siihen liittyvät näyttelyt ja tapahtumat.

MAINOS

Viimeistään tänä vuonna museokortti on lyönyt itsensä läpi toden teolla Etelä-Pohjanmaallakin. Kesän loppuun mennessä museokorttikävijöitä on ollut jo reilusti enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Koululaisia Nelimarkka-museoon on houkutellut Nelimarkka-Rahaston tuki, joka korvaa ryhmien museovierailun matkakustannukset.

Museon Suomi 100 -juhlavuoden päänäyttely Mestarit yhdessä – Eero ja Alvar Alajärven maisemissa on kiinnostanut sekä paikallista että kauempaa tulevaa yleisöä.

Näyttelystä sanottua

”Todella monipuolinen ja informatiivinen näyttely.”

”Kertakaikkisen upea kokonaisuus! Iso kiitos, että yhdistitte Aallon ja Nelimarkan näin hienoksi näyttelyksi. Kuvat, tekstit ja teokset muodostivat kiinnostavan, sykähdyttävän kokonaisuuden.”

”Suomen 100-vuotisen juhlavuoden kunniaksi järjestetty näyttely oli erittäin mielenkiintoinen. Molempien mestareiden yhteydet Alajärveen ovat merkittävät. Usein Seinäjoki ja Jyväskylä ovat omineet Aallon kokonaan. Alajärvi ei ole tavoitellut tarpeeksi ja pitänyt kiinni Aallon tuotannosta. On tärkeää että nämä nostetaan enemmän esille. Tämä oli hieno avaus.”

Mestarit yhdessä -näyttely on esillä 24.9. saakka. Se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

7.10. avataan alajärveläisen kuvataiteilijan ja kuvataidekasvattajan Ritva Lindbergin näyttely Sata taivasta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät