Lisäesityksiä Tohnin Touhuteatterin suositusta Lekaa ja Leivoksia

Mainos[adrotate banner="3"]

Tohnin Touhuteatterin kesäteatteriesityksissä yleisöä viihdyttänyt näytelmä palaa, kun Rauli Jokelinin ja Panu Raipian kirjoittamasta “Lekaa ja leivoksia” järjestetään kolme lisänäytöstä tulevana viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin 8.–10.9.

Näytelmässä Henna (Jaana Rasi) ja Helmer (Olli Kukkola) ovat menneet naimisiin. Rahapula on kova eikä firman bisnekset suju – häätkin piti keskeyttää, koska “varttikin lisää ja ulosottomies olisi ollut bestman”. Tädit olisivat petoja keksimään rahantuloa, mutta heitä ei ole kuulunut ulkomaan matkalta takaisin puoleen vuoteen.

MAINOS

Eipä aikaakaan kun rahahuoliin vajonneeseen hautaustoimistoon saapuu paikallinen grynderi Oiva Mäyrä (Heikki-Pekka Levelä) ja tarjoutuu ostamaan koko rotiskon tontteineen purkamista ja parkkihallin rakentamista varten. Tarjouksesta on Hennan ja Helmerin vaikea kieltäytyä.

Hennan ja Helmerin ollessa poissa työmaalta, saapuvat ulkomaanmatkaltaan tädit Camilla (Helga Jämsä) ja Aurora (Aila Mursula). Heiltäkin rahat ovat loppuneet ja siksi he palaavatkin hakemaan sitä lisää.

Ennen tuoreen hääparin näkemistä paikalle pyyhältää ”iso, mittava nainen” museoamanuenssi Riitta Rinta-Runsala (Rauni Akonniemi) ja tarjoutuu kunnan sekä museon puolesta ostamaan arvokiinteistön entisöidäkseen sen museotilaksi. Kun kunnan puolesta asian on sopinut kunnanjohtaja Arvo Tolppa (Mauno Kukkola), on tätien vaikea kaupoista kieltäytyä.

Soppa on valmis kun toisistaan tietämättä nuoripari myy hautaustoimiston purettavaksi ja tädit entisöitäväksi. Hallamaa & Hallamaa & kumppani –yritystilassa väärinkäsityksiä syntyy, kun kukaan ei tiedä kuka on kuka, kuka edustaa ketä ja väärät henkilöt sattuvat aina paikalle kaikkea muuta kuin sopivaan aikaan.

Suositusta kesän näytelmästä järjestetään Vetolassa (Kiiltomäentie 122, 63640 Ritola). ulkoilmanäytöksinä kolme lisäesitystä, yönäytökset perjantaina 8.9. ja lauantaina 9.9. kello 20 sekä päivänäytös sunnuntaina 10.9. kello 15.

Ennen näytöstä ja väliajalla palvelee Tohnin kyläseuran puffetti. Huonon sääennusteen tapauksessa näytelmä järjestetään sisätiloissa Ylipään nuorisoseuralla, johon opastus erikseen. Lisätiedot: www.tohnintouhuteatteri.fi

MAINOS
Edellinen artikkeliNelimarkka-museossa vilkas kesä
Seuraava artikkeliHOISKO Habitaren Kimppakämpässä