0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Seija ja Sini kaunistavat hiuksia kimpassa

Hiusmuotoilija Seija Rankinen ja parturi-kampaaja Sini Pesonen löivät hynttyyt yhteen, kun Evijärvellä 16 vuotta parturi-kampaamoa pitänyt Seija tarjosi Sinille vuokratuolin. Seija työskentelee maanantaista perjantaihin ja Sini tiistaista lauantaihin.

– Kummallakin on omat asiakkaat, mutta pyrimme siihen, että tänne saa helposti ajan, Seija kertoo.
Sini on onnellinen päästyään kampaajaksi omalle, rakkaalle kotipaikkakunnalleen.

MAINOS

– Mitä luultavimmin tulen asumaan Evijärvellä loppuelämäni – ellei mitään radikaalia tapahdu. Evijärvi on kiva paikka asua, Sini toteaa hymyssä suin.

Sini toimii nimellä HiusStudio Sini. Hän asui ja opiskeli parturi-kampaajaksi Seinäjoella, minkä jälkeen kulki puolitoista vuotta Evijärveltä Kauhavalla tekemässä töitä vuokratuolilla. Seinäjoki samoin kuin Kauhavakin tuntuivat liian kaupunkimaisilta paikoilta.

– Ei kaupunkielämä ole sellaista, mistä tykkään. Pienellä paikkakunnalla on helppoa ja rauhallista asua. Evijärveltä pääsee kuitenkin äkkiä käymään kaupungissa, esimerkiksi Seinäjoella tai Kokkolassa, kun on tarve.

Sini kiinnostui kampaajan ammatista jo lapsena. Serkkutytön kanssa päätettiin kerran leikkiä alan ammattilaisia, ja Sini teki serkun otsatukkaan Fiskarseilla näyttävän loven. Yläastelaisena Sini innostui hiusten värjäämisestä ja tukan laittamisesta.

– Kun sitten hain parturi-kampaajan koulutukseen, missään vaiheessa soveltuvuuskokeessa ei ollut tunnetta, ettenkö pääsisi kouluun. Tämä on unelma-ala minulle. Uskon, että tulen olemaan tässä työssä pitkään, Sini toteaa.

Mielenkiintoisinta työssä Sinin mielestä ovat hiusten värjäys sekä aikaa vievät mallinmuutosleikkaukset, joissa näkee asiakkaan ulkonäön muutoksen.

– Joskus aion vielä perustaa oman liikkeen, mutta mitään kiirettä ei ole. Se tulee sitten, kun sen aika on, Sini suunnittelee.

Laulava kampaaja

Parturi-kampaamo Seija Rankinen vietti HiusStudio Sinin avajaispäivänä16-vuotissynttäreitä. Molemmille yrittäjille kertyi päivän aikana melkoinen kukkameri.

Vajaat 20 vuotta sitten Seija lähti hammashoitajan työstä opiskelemaan hiusmuotoilijaksi. Hän oli työskennellyt myös mm. vanhustenhoidossa.

– Olen aina nauttinut ottaa vastaan uusia haasteita, lähteä uuteen seikkailuun. Tässä työssä näkee kädenjälkensä heti. Minulla on paljon asiakkaita, jotka antavat vapaat kädet. Kun molemmat – sekä asiakas että minä – ovat tyytyväisiä lopputulokseen, kaikki on hyvin, Seija kuvailee.

Uusia virtauksia alalla pitää seurata ja lisäkoulutusta hankkia jatkuvasti. Aineet kehittyvät, esimerkiksi allergikoille sopivia tuotteita tulee uusia, samoin hiusten leikkaustekniikoita.

– Pelkkä alan koulun käyminen riitä. Jos itseään ei kurssita vähän väliä, siinä tekee hallaa itselleen. Parasta on se, että menee kurssille paikan päälle, koska siellä tehdään asioita käytännössä. Välillä varaan myös ajan kouluttajalle, joka neuvoo videoyhteyden kautta tai puhelimitse, Seija kertoo.

Kakkostyökseen Seija käy laulamassa tanssilavoilla yhtyeensä Tähtikavaljeerit kanssa. Hän osallistui jo nuorena laulukilpailuihin ja esiintyi kuoroissa ja soolona. Perhe-elämän vuoksi hän poistui välillä estradeilta, mutta aloitti esiintymiset uudestaan lasten lähdettyä maailmalle, vuonna 2010.

– Olen tehnyt lavakeikkoja enimmäkseen kesäaikoina lähiseudulla, mutta välillä kauempanakin, kuten Vaasanlaivoilla, Pyhäsalmessa, Mikkelissä jne, Seija luettelee.

Hän on julkaissut useita singlejä ja lisää lienee tulossa. Viime vuonna Seija sijoittui neljänneksi Laila ja Olavi -laulukilpailun superfinaalissa. Lokakuun 6. päivänä Karjalohjalla on taas jännät paikat saman kilpailun finaalissa. Superfinalistit kisaavat voitosta heti seuraavana päivänä 7. lokakuuta.

Anne Savela

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät