1 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Maallikkoelvytyskoulutukset tuovat varmuutta

SPR Kyyjärven osasto käynnisti toukokuussa keräyksen, jolla päätettiin hankkia sydäniskuri. Keräykseen lähti niin hyvin mukaan yhdistyksiä, yrityksiä ja yksityisiä että niillä voitiin hankkia kaksi sydäniskuria eli defibrillaattoria.

Laitteiden luovutustilaisuus pidettiin Kyyjärven markkinoilla heinäkuussa. Toinen sydäniskureita sijaitsee Kauppakeskus Paletissa ja toinen liikuntahallilla. Molemmat laitteet rekisteröidään valtakunnalliseen defi.fi – rekisteriin.

MAINOS

KanDee-hankeen kautta saatiin Kyyjärvelle ilmainen laite- ja elvytyskoulutus. Koulutus järjestettiin kauppakeskus Paletissa ja kouluttajana toimi Kaisu Paalanen Jyväskylän ammattikorkeakoululta. Hanke toimii yhteistyössä Keski-Suomen pelastuslaitoksen, Sairaanhoitopiirin ensihoidoin, Keski-Suomen kylien ja SPR:n kanssa sekä lukuisten yhdistysten kanssa.

KanDee-hanke koordinoi koulutuksia, joilla maaseudun asukkaille saadaan elvytystaitoja sekä opetetaan sydäniskurin käyttöä. Näillä toimilla pystytään edistämään asukkaiden sydänterveyttä ja turvallisuutta sydänpysähdyksistä selviämiseen.

Mukana olleet kokivat koulutuksen erittäin tarpeelliseksi. Koulutuksen päätteeksi käytiin avoin palautekeskustelu, jonka mukaan jokainen mukana ollut uskaltaa toimia jollakin tavalla todellisessa elvytystilanteessa.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät