0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Sotkamo ryösti kotiedun

Miesten superpesiksen 1. finaaliottelu: Vimpelin Veto-Sotkamon Jymy 0-2(1-3,1-2)

Sotkamon Jymy teki Vimpelin Saarikentälle Roope Korhosen ja Toni Kohosen johdolla onnistuneen ryöstöretken viemällä finaalisarjan ensimmäisen ottelun molemmat jaksot niukasti nimiinsä.

MAINOS

Tasaväkisen väännön ratkaisurooliin nousivat kotiutuslyönnit Vedon onnistuessa ottelun yhdestätoista kotiutusyrityksestään juoksun teossa vain kahdesti Jymyn tehtaillessa kahdeksasta kotiutusyrityksestään neljä juoksua.

Kotiutuslyöntien ohella Vedon ongelmana oli ykköstilanteiden purut, joiden onnistumisprosentti jäi 34,7:ään (8/23).

Kaksi juoksua kolmesta kotiutusyrityksestään lyöneen Roope Korhosen (5/7) ohella Jymyn parhaimmistoon ottelussa nousivat varmaotteisen lukkaroinnin ohella ensimmäisen jakson voittojuoksun lyönyt ja kertaalleen kentän kiertänyt Toni Kohonen (3/8) sekä toisen jakson voittojuoksusta vastannut Markus Tuikka (3 /4).

Vedosta muiden yläpuolelle nousivat sataprosenttisesti kentällemenoissaan onnistunut ja kertaalleen kentän kiertänyt Teemu Isoketo (7/7) sekä kakkoskopparin tonttinsa puhtaana pitänyt Mikko Haukkala (3/8). Heidän lisäkseen maininnan ansaitsee kuudesta kotiutusyrityksestään kaksi juoksua lyönyt Janne Mäkelä (2/6).

Ottelun avausjuoksun löi ensimmäisen jakson toisen tasoittavalla Janne Mäkelä, jonka koppareiden eteen uponneella kumuralla ehti kotiin Teemu Isoketo.

Jakson kulminaatio nähtiin kuitenkin heti perään kolmannen tasoittavalla Roope Korhosen lyödessä ensin tasoituksen kovalla kakkossaumavedollaan, jonka jälkeen Toni Kohosen etukentän varsi yllätti Vedon siepparin Olli Heikkalan, joka horjahti kiiniotossaan ja huonosta asennosta heitetty palautuspallo viuhui lukkari Janne Heimosen yli kentän sisääntuloportista jokeen saakka kahden juoksun arvoisesti.

Toisella jakson ensimmäisen tasoittavalla Roope Korhonen ja Markus Tuikka löivät Jymylle jaksovoittoon tarvittavat juoksut. Veto sai viimeisessä sisävuorossaan rakennettua kärjellään kolmostilanteet Janne Mäkelälle ja Perttu Ruuskalle, mutta vain Mäkelä onnistui kotiutuksessaan.

– Teimme ulkopelissämme vain muutaman virheen vastustajaa enemmän ja se antoi meille tänään mahdollisuuden taistella ottelun voitosta.

– Sisällä suoriutusten laatu jäi kuitenkin vastustajaa selvästi heikommaksi. Ensimmäisen jakson harhaheiton jälkeen emme pystyneet kääntämään peliä itsellemme.

– Toisen jakson alussa tapahtunut räikeä tuomarivirhe vei meiltä mahdollisuudet päästä johtoon, kiteytti Sami-Petteru Kivimäki.

Räikeä tuomarivirhe tapahtui Kivimäen mukaan Vedon toisen jakson ensimmäisen vuoron alussa syötönvalvoja Kalle Hietasen tuomitessa Janne Heimosen kotiutustilanteessa lyömän puhtaan varsipussarin kaksoislyönniksi.

– Sarja on nyt avattu ja Jymyllä on yksi kiinnitys voittoon. Viikon aikana mietimme millä keinoin parannamme sisäpeliämme seuraavaan otteluun, päätti Kivimäki.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät