-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Arpaisten harjuilla patikoidaan lauantaina

Arpaisten patikka retkeillään tänä vuonna jo 23. kertaa. Arpaisten kauniit harjut ja reitin varrella toistakymmentä järveä ja lampea halkovat maisemia.

Retkeilijöille on tarjolla kolme reittivaihtoehtoa. Pisimmän reitin, 28 kilometriä, lähtöpaikka on Arpaisten kämpällä Ähtärin puolella.

MAINOS

Toiseksi pisin reitti, 19 kilometriä, lähtee Löytömäestä. Maakunnan korkeimpien kohtien paikkeilta lasketaan mäeltä kohti Läskilampea. Sieltä lähtee lyhin reitti, mikä on 14 kilometrin mittainen.

Kaikilla reiteillä saa nauttia Natura-alueella sijaitsevan Matosuon pitkospuista parin kilometrin verran.

Kaikille reiteille lähdetään yhteiskyydeillä Yhteistalon pihasta kello 9. Kaikkien osallistujien tulee ilmoittautua yhteistalon sisällä ennen linja-autokyytiä lähtöpaikalle.

Retkellä on hernekeittoruokailu kauniilla Kaihiharjulla. Matkan varrella on lisäksi useita mehupisteitä ja kahviakin on myynnissä pientä käteismaksua vastaan. Osallistumismaksuun kuuluu myös sauna ja uinti, treenipyyhe, palkintoarvonta ja kunniakirja.

Arpaisten patikka sopii hyvin perheille ja työpaikan Tyky-päiväksi. Viime vuonna mukana oli 242 reipasta kuntoilijaa sateisesta säästä huolimatta. Tänä vuonna tavoitellaan vähintään 250 osallistujaa.

Järjestäjät Soinin kunnan vapaa-aikatoimi, Parviaisen kyläyhdistys ja Saurunseudun maa-ja kotitalousseura toivovat, että ulkopaikkakuntalaisten lisäksi myös soinilaiset innostuvat sankoin joukoin mukaan hienolle reitille.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät